Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USL-ul nu a reuşit să aibă viceprimar la Ovidiu

ro

31 Oct, 2012 01:56 4373 Marime text
Ovidiu_Dan_Pandichi.jpgConsilierii locali din Ovidiu s-au reunit ieri în şedinţă ordinară pentru a-şi alege un nou viceprimar. Astfel ei au votat schimbarea democrat liberalului Dan Pândichi din funcţia de viceprimar şi au trecut la alegerea unuia nou.

Pentru postul de vice şi-au depus candidaturile Iulian Leonte (PNL), Petre Enciu (PPDD) precum şi Dan Pândichi (PDL), în ciuda faptului că aleşii locali luaseră cu puţin timp înainte decizia de a-l schimba din această funcţie. În urma voturilor Iulian Leonte a primit 11 voturi, Dan Pândichi 6, în timp ce candidatul PPDD-ul nu a primit niciun vot.

„Acest vot nu reprezintă un capăt de ţară"

Cu privire la rezultatul votului, Dan Pândichi a afirmat că decizia consilierilor locali a fost să-l aleagă pe Leonte viceprimar şi că acceptă această decizie. Fostul viceprimar a afirmat că nu ia ca pe o înfrângere acest vot. „Consilierii locali nu au avut nevoie de cunoştinţele mele dobândite într-un post similar în patru ani de zile, asta este, nu reprezintă acest vot un capăt de ţară", a afirmat Dan Pândichi. Fostul viceprimar a precizat că dacă se dădea examen pentru obţinerea acestui post cu siguranţă îl promova, însă, alegerea viceprimarului nu se face prin concurs ci prin votul de conjunctură al consilierilor locali.

Ovidiu_Scupra_George.jpgAmintim că Dan Pândichi a fost ales viceprimar al oraşului Ovidiu în mandatul 2008-2012, iar la sfârşitul lunii august a obţinut din nou această funcţie pe care a pierdut-o ieri în cadrul şedinţei de Consiliu Local.

„Apele în Consiliul Local nu se liniştesc deloc"

Primarul George Scupra a afirmat că nu este de acord cu alegerea liberalului Iulian Leonte pe funcţia de viceprimar. Motivul? Candidatura lui Iulian Leonte a fost impusă de PNL şi nu agreată de USL în urma unor negocieri, aşa cum ar fi fost normal, a menţionat Scupra. „Apele în Consiliul Local nu se liniştesc deloc, nu se atenuează niciun conflict. Iulian Leonte a fost impus şi nu agreat de USL", a afirmat primarul. Edilul a precizat că existau şi alte propuneri pentru funcţia de vice. „În cadrul şedinţei am precizat că eu personal îl susţin pentru această funcţie pe liberalul George Albină, a mai fost viceprimar la Ovidiu, are experienţă. George Albină este varianta de viceprimar prin care USL ar putea funcţiona la Ovidiu", a declarat Scupra. Primarul a precizat că nu exclude iniţierea unui nou proiect privind alegerea unui nou viceprimar la Ovidiu. „Eu i-am invitat pe membrii PNL la negocieri pentru a cădea de acord cu privire la alegerea unui viceprimar USL, cei de la PNL mi-au refuzat invitaţia. Dar nu este timpul pierdut, sper ca de mâine să ne aşezăm la masă la discuţii pentru a găsi o variantă de viceprimar agreată de USL şi nu impusă de PNL", a explicat George Scupra.

Cel mai important proiect înscris pe ordinea de zi a fost aprobat

În ciuda tensiunilor iscate pe marginea alegerii unui nou viceprimar, în cadrul şedinţei de Consiliu Local s-a reuşit ieri aprobarea proiectelor de hotărâre iniţiate de primar. „Au fost aprobate majoritatea proiectelor iniţiate. Cel mai important proiect cu privire la realizarea unui studiu de fezabilitate pentru amenajarea sistemului de canalizare în Cartierul Tineretului a fost votat", a declarat Scupra. Primarul este bucuros că în urmă cu câteva zile s-au finalizat lucrările de introducere a reţelei de gaze în acest cartier şi că într-o lună de zile va construi şi sistemul de alimentare cu apă. Pentru alimentarea cu apă a caselor din Cartierul Tineretului, George Scupra a menţionat că a alocat de la bugetul local suma de 500.000 lei, iar lucrările sunt realizate în regie proprie prin intermediul Ovi Prest SRL, societate înfiinţată în cadrul primăriei. La sistemul de canalizare din Cartierul Tineretului lucrările vor începe cel târziu în primăvara anului viitor, susţine edilul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • titi zugravu 31 Oct, 2012 10:47 ce se intampla in ovidiu e de domeniul fantasticului,in 5 luni 3 viceprimari,ce s-a intamplat ieri ma determina sa scriu acest comentariu,am ramas oripilat sa aud ca leonte iulian e viceprimar ospatarul e viceprimar sau nu e nici ospatar,stimati ovideni nu se poate asa ceva,unde am ajuns. cum sa merg eu ca cetatean la primarie si sa stau de vorba cu domnul vice?care nu stie sa lege doua cuvinte ,ce sa-mi spuna pitzzarul mie ca cetatean,cum se sterge masa in carciuma,cum se face o pitzza Domnule Primar iti plang de mila ,parca-i blestemat orasul asta