Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

USAMV Cluj-Napoca organizează în Delta Dunării a X-a ediție a Tick and Tick-Borne Pathogen Conference, eveniment internațional dedicat studiului căpușelor

ro

26 Aug, 2022 11:34 1100 Marime text
Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează, în perioada 29 august – 2 septembrie 2022, un eveniment internațional de anvergură, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare ”Delta Dunării” din Tulcea: a X-a ediție a Tick and Tick-Borne Pathogen Conference (TTP.10).
         
Timp de cinci zile, la Murighiol, se vor reuni aproximativ 200 de cercetători din 40 de țări de pe toate continentele, într-o conferință dedicată căpușelor și bolilor transmise de acestea.
         

”Congresul este unul dintre cele mai mari evenimente științifice la nivel mondial dedicate căpușelor și bolilor transmise de acestea și se organizează, în general, o dată la trei ani. Ediția anterioară a avut loc la Cairns, Australia. Programul include 200 de prezentări științifice care abordează tematici precum ecologia și epidemiologia căpușelor și bolilor transmise de acestea (ex. Borrelioza Lyme, encefalita de căpușă etc.), genetică și genomică, taxonomie, evoluție, modelare spațială, diagnostic, tratament, imunitate și vaccinuri”, a declarat organizatorul conferinței, Prof. dr. Andrei Mihalca, din partea Departamentului de Parazitologie și Boli Parazitare al Facultății de Medicină Veterinară din cadrul USAMV Cluj-Napoca.

         
Din bugetul congresului, s-au oferit patru burse de participare unor tineri cercetători, care provin din Spania, Italia, Nigeria și Costa de Fildeș. La finalul evenimentului se vor acorda și diverse premii – pentru cel mai bun tânăr cercetător, pentru întreaga carieră sau pentru cele mai bune fotografii cu căpușe.

Având în vedere zona unică aleasă pentru desfășurarea evenimentului, în Rezervația Biosferei Delta Dunării, ornitologii din cadrul celor două instituții partenere implicate vor organiza pentru participanți tururi pentru observarea păsărilor.

Deschiderea Tick and Tick-Borne Pathogen Conference va avea loc luni, 29 august 2022, la ora 9.00, la Puflene Resort din Murighiol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii