Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. LIVE TEXT Cinci șalupe de mare viteză, pentru Garda de Coastă! Ministrul Bode, prezent la înmânarea pavilionului (GALERIE FOTO și VIDEO)

ro

09 Feb, 2022 10:53 3166 Marime text


UPDATE

Navele au fost construite în Finlanda în cursul anului trecut special pentru Poliția de Frontieră. 

De asemenea, este prezent şi chestor Adrian Glugă, şeful IPJ Constanţa. 

Printre cei prezenți se numără și col. Cristian Amarandei, șeful ISU Dobrogea, dar şi chestorul Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Navele vor intra la Grupul de Nave Constanța, GN Mangalia și GN Sulina. 

După depunerea jurământului de către comandanții navelor, se arborează pavilionul, pe fundal auzindu-se Imnul României.

Chestor Liviu Bute, şeful Poliţiei de Frontieră: „Dificultăţile prin care am trecut nu ne-au învins!"

„Cele cinci şalupe pe care le lansăm la apă astăzi reprezintă un nou obiectiv îndeplinit"





Vasele au fost achiziţionate prin fonduri europene, în valoare de circa 34 de milioane de lei.

Ministrul Lucian Bode: „Este un proiect major pentru activitatea Gărzii de Coastă. Aceste cinci nave sunt șalupe de ultimă generaţie, cu dotări moderne"

„Vedem că, an de an, Poliția de Frontieră se modernizează (...) înseamnă că România se uită cu atenție la frontierele de stat. (...) De aici, decurg foarte multe obligații pentru România și, prin aceste achiziții, facem tot ceea ce ține de noi. 

Pentru mine, personal, a fost o mare onoare, în calitate de ministru al MAI, să înmânez pavilionul navei. (...) Acest demers este echivalent pentru trupele terestre cu înmânarea drapelului de luptă”, precizează ministrul Lucian Bode. 

„Monitorizarea prin sistemul de drone se va relua, de la 1 martie, timp de nouă luni”

Aproape 15.000 de migranți au reușit să intre în România. Aceste echipamente ne ajută foarte mult pentru a stopa acest fenomen, al migrației ilegale. 

România este parte la efortul comun de a gestiona acest fenomen al migrației ilegale. 

Înainte de toate, aș vrea să fac un apel către toți românii (...) Cu toții știm că România este țară membră NATO, cu toate consecințele care decurg de aici (...) siguranță, securitate. Din acest punct de vedere, românii nu au de ce să fie îngrijorați cu privire la acest conflict în zona noastră”

„Avem pregătite echipamentele necesare pentru a alimenta cu energie electrică respectivele locații. Suntem pregătiți pentru a asigura hrană pentru un număr de potențiali refugiați”, explică ministrul Afacerilor Interne. 

 

Potrivit ministrului, MAI gestionează fluxul de migranți în parametri de evoluția care va fi înregistrată în România. 
 

„Eu îmi doresc ca rațiunea să învingă”, a adaugat Lucian Bode. 

 

„Categoric vor salva viața multor oameni aflați în pericol, susțin acest priect (n.r. - brățările de monitorizare a violenței în familie). Așa cum bine știți, am aprobat deja în guvern un act normativ (...) noi avem nevoie de aproxmativ 95.000, aproape 1.000 vor fi achiziționate în acest an”, a precizat ministrul. 

 




Știre inițială

Cinci șalupe de mare viteză intră de astăzi, 9 februarie 2022, în flota Gărzii de Coastă, din cadrul Poliției de Frontieră Române!
 
La ceremonialul de intrare în flotă, precum și la cel de înmânare a pavilionului navei participă Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne, precum și chestor principal de poliţie Liviu Bute, inspectorul general al Poliţiei de Frontieră Române.
 
Evenimentul se desfășoară în Portul Constanța, în Dana 0, la sediul Grupului de Nave din cadrul Gărzii de Coastă.



Aceste nave fac parte dintr-un proiect mai amplu care presupune suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române, în cadrul căruia urmează să fie achiziţioneze, pe lângă cele două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel) şi cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat).
Achiziția de nave maritime de patrulare şi şalupe de intervenţie conferă Poliţiei de Frontieră Române o creștere a capabilităţilor de intervenţie operativă, acestea fiind destinate supravegherii frontierei maritime externe a Uniunii Europene.


 








foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii