Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:19 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, chemată în judecată de SC OK Guard SRL

ro

22 Oct, 2016 00:00 1900 Marime text
În urmă cu două zile, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a soluţionat contestaţia rezultatului licitaţiei organizate de Universitatea „Ovidius“ din Constanţa (UOC) depusă de societatea OK Guard SRL.
 
Astfel, în urma deciziei nr. 1755/C4/2158, în temeiul dispoziţiilor art. 26, alin. (1) şi (6) din Legea nr. 101/ 2016, CNSC a admis excepţia lipsei competenţei de soluţionare a contestaţiei SC OK Guard SRL, formulată în contradictoriu cu Universitatea „Ovidius” din Constanţa. Pe cale de consecinţă, aplicând dispoziţiile art. 12, alin. (2) din Legea nr. 101/2016, conform cărora „contestaţiile care nu intră în competenţa de soluţionare a Consiliului sunt declinate de acesta, prin decizie, către instanţa de judecată competentă ori, dacă este cazul, către un alt organ cu activitate jurisdicţională competent”, declină competenţa 1 de soluţionare a contestaţiei în favoarea Tribunalului Constanţa, Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Fără pronunţare asupra fondului cauzei. Fără cale de atac, conform art. 12, alin. (3) din acelaşi act normativ, potrivit căruia: „Decizia de declinare a competenţei Consiliului nu este supusă niciunei căi de atac, dosarul fiind trimis de îndată instanţei de judecată competente ori, dacă este cazul, unui alt organ cu activitate jurisdicţională competent”.
 
În urma acestei decizii, la Tribunalul Constanţa a fost înregistrat, pe 20 octombrie, dosarul 7160/118/2016, la Secţia contencios administrativ şi fiscal, litigiul privind achiziţiile publice, în care societatea OK Guard STl a chemat în judecată Universitatea „Ovidius“ din Constanţa.
 
Reamintim că societatea OK Guard SRL, cu sediul în Bucureşti, pe strada Avrig nr. 56, a contestat la CNSC rezultatul licitaţiei publice organizate de Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, în cadrul procedurii simplificate proprii desfăşurate în vederea încheierii acordului-cadru de „servicii de pază şi ordine publică”. Astfel, prin contestaţia nr. 1728 din 6.10.2016, înregistrată la CNSC cu nr. 30202 în aceeaşi zi, depusă de SC OK Guard SRL, cu sediul în Bucureşti, strada Avrig nr. 56, Sector 2, cu privire la procedura simplificată proprie organizată în vederea încheierii acordului-cadru de „servicii de pază şi ordine publică” a UOC, a solicitat anularea comunicării privind rezultatul procedurii şi obligarea autorităţii contractante la reevaluarea ofertelor depuse de Asocierea SC Dialfa Security SRL - SC Alfaro Security SRL şi SC OK Guard SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, firma OK Guard SRL a fost înfiinţată în 1994 şi are sediul social în Bucureşti, sector 2, strada Avrig nr. 56. Capitalul social, de 1.100 de lei, este deţinut de Marius Muşat (90%) şi Monica Muşat (10%). Administrator este Mihail Ştefan Nicolin. Societatea se ocupă, potrivit codificării CAEN, cu activităţi de protecţie şi gardă.
 
Citeşte şi
 
Decizie CNSC. Firma de pază OK Guard, la judecată cu Universitatea „Ovidius“ din Constanţa!

Ti-a placut articolul?

Comentarii