Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 19 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius” Constanța își dorește o centrală fotovoltaică. Cost estimat la peste trei milioane de lei (DOCUMENT)

ro

19 May, 2025 10:23 211 Marime text


Universitatea „Ovidius” Constanța anunță că în data de 30 mai 2025 va organiza o licitație pentru atribuirea contractului „lucrări pentru dezvoltarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului pentru Universitatea Ovidius Constanța”.
 
Potrivit descrierii succinte, Universitatea „Ovidius” Constanța intenționează să implementeze o centrală fotovoltaică pe patru clădiri, instalând un total de 1.254 de panouri. Proiectul vizează creșterea producției de energie electrică din surse regenerabile, cu panouri distribuite astfel:
  • Cămin 1: 98 de panouri
  • Campus Corp A: 379 de panouri
  • Cămin 2: 178 de panouri
  • Campus Corp B: 599 de panouri
 
Valoarea achiziției este estimată la 3.023.652,84 lei.
 
Contextul achiziției
 
Conform caietului de sarcini, în prezent, Universitatea „Ovidius” Constanța are în proprietate mai multe corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea didactică precum și cazarea studenților din afara localității.
 
Având în vedere consumurile mari de energie electrică necesare pentru buna funcționare a instituției și volatilitatea prețurilor din piața de energie electrice, Universitatea „Ovidius” a aplicat, a câștigat și a semnat contractul de finanțare 155/15.07.2024 cu titlul proiectului: „Dezvoltarea unei centrale fotovoltaice pentru producerea de energie electrică din surse regenerabile în vederea asigurării autoconsumului pentru Universitatea Ovidius Constanța.” Contractul de finanțare a fost semnat cu Ministerul Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru modernizare.
 
Prin implementarea unui proiect de producere a energiei electrice din surse regenerabile, sub forma unei centrale fotovoltaice, se urmărește creșterea gradului de energie electrică produsă din surse regenerabile la nivelul României și așadar, contribuția la atingerea țintelor privind lupta împotriva schimbărilor climatice, prin minimizarea emisiilor specifice de dioxid de carbon echivalent agregate la nivel național.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Universitatea Ovidius din Constanța investește peste trei milioane de lei într-o platformă digitală de cercetare și inovare (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii