Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Undă verde de la Primăria Constanţa pentru Aqualand şi Clubo Galactic Aqua Magic îşi face „secţie exterioară“ pe nisip?

ro

17 Jun, 2016 00:00 4181 Marime text


Aqua Magic se mută pe… nisip? Societatea Aqualand SA, cea pe care funcţionează parcul de distracţii Aqua Magic, împreună cu societatea Clubo Galactic SA, cea care administrează firma Aqualand, au primit de la Primăria Constanţa certificat de urbanism pentru amenajarea unui sector de plajă. Este vorba despre sectorul VI, subsectorul 9b. Investiţia ar urma să fie realizată de SC Aqualand SA şi SC Clubo Galactic SRL.
 
Înregistrată în anul 2002, SC Aqualand SA are sediul social în Mamaia, Parc Aqua Magic. Firma, cu un capital social subscris de 1.200.000 de lei, este deţinută astăzi de Dumitru Ion Cilibia (născut pe 28.10.1938, în Botoşani), care deţine 20% dintre acţiuni, şi Georgiana Andreea Şerban, cu 25,1% dintre acţiuni. Diferenţa de 54,9% este deţinută de o listă de asociaţi persoane fizice. Administratorul societăţii este Clubo Galactic SRL, al cărei administrator este Georgiana Andreea Şerban. Societatea se ocupă de „alte activităţi recreative şi distractive“.
 
Numele lui Dumitru Cilibia este asociat cu firma Petroconst, firmă care a câştigat mai multe contracte de la Primăria Constanţa, dar şi cu Allclass SRL, societate în care apărea şi numele fostului viceprimar al Constanţei şi ex-ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi.
 
Cât despre Georgiana Andreea Şerban, aceasta este fiica Sorinei-Gina Hortolomei- Moscu, una dintre femeile apropiate afacerilor tripletei Constantinescu - Mazăre - Strutinsky. De altfel, aceasta a şi avut calitatea de martor în dosarul în care Sorin Strutinsky este judecat pentru trafic de influență, dintre care una în formă continuată; instigare la săvârșirea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată; instigare la săvârșirea a două infracțiuni de spălare a banilor, în formă continuată.
 
Sorina Moscu este judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de spălare a banilor şi în dosarul în care Mazăre a fost deferit Justiţiei pentru abuz în serviciu.
 
Până acum ceva timp, structura acţionariatului firmei Aqualand era mai extinsă, iar acţionari erau Laura Bianca Buşu (10% din capitalul social), Dumitru Ion Cilibia (75,8% din capitalul social), Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (4,2% din capitalul social), în timp ce lista de acţionari reprezenta doar 10% din capitalul social.
 
Cât despre cealaltă firmă, Clubo Galactic SRL, aceasta a fost înregistrată în anul 2004 şi o are ca asociat unic şi administrator pe aceeaşi Georgiana Andreea Şerban, fiica Sorinei-Gina Hortolomei-Moscu. Activitatea principală a societăţii este legată de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management“.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii