Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:37 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea A început prohibiția generală la pescuit

ro

09 Apr, 2024 09:58 630 Marime textSursa foto: IJJ Tulcea 
 
 
  • Prohibiţia generală a pescuitului în România a început marţi în toate apele naturale din România, conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, activitatea comercială şi recreativă urmând să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie - 30 mai, inclusive, potrivit Agerpres.

În perioada 9 aprilie - 7 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial este interzis inclusiv în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.

În perioada prohibiţiei, pescarii recreativi îşi pot desfăşura activitatea în complexe lacustre private, în condiţiile ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Citește și
Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii