Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:37 22 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Premierul Mihai Tudose despre legea pensiilor ”Un general de 94 de ani care a luptat în război are pensie 10% față de un colonel care a ieșit la pensie la 45 de ani”

ro

25 Aug, 2017 04:36 9625 Marime text
Ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu, a finalizat proiectul Legii pensiilor, a anunțat, aseară, la emisiunea lui Mihai Gâdea, de la antena3, premierul Mihai Tudose, precizând că urmează dezbaterea interministerială, la nivelul guvernului și decizia politică pentru ca acesta să poată fi adoptat.
 

"Nedreptățile sunt imense, evident că da, în tot ceea ce înseamnă pensii. (...) Știu că doamna ministru Olguța Vasilescu a finalizat, la nivel de minister, proiectul Legii pensiilor. Va urma acum dezbaterea interministerială, ne întâlnim la nivel de guvern, decizia politică și el va trebui implementat", a declarat Tudose, la postul tv amintit.

 
Întrebat dacă proiectul face ca nedreptățile să fie măcar diminuate, dacă nu eliminate, Tudose a răspuns:
 

"Da, ăsta este și unul dintre scopurile principale. (...) Un general de 94 de ani care a luptat în război (...) are pensie 10% față de un colonel care a ieșit la pensie la 45 de ani. Mie nu mi se pare absolut deloc drept, ci dimpotrivă, e nu jignitor, e revoltător".


Totodată, chestionat dacă așteaptă acest proiect săptămâna viitoare de la Ministerul Muncii, șeful Executivului a precizat: "Săptămâna viitoare, în două săptămâni să fie într-o primă discuție între noi".

Potrivit șefului Guvernului, noul sistem de pensii trebuie făcut "excelent".
 
"Este un sistem care odată implementat va trebui să rămână pentru foarte multă vreme și atunci va trebui să-l cântărim foarte bine, să nu mergem pe repede înainte și să omitem ceva, să greșim ceva și după aia să începem din nou cu acordul fin, cu peticitul, cu cârpitul, cu cusutul. (...) Trebuie făcut excelent", a mai afirmat Tudose.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Gabi 26 Aug, 2017 18:16 Dar faţã de un politician de câte ori o are mai micã sau faţã de un magistrat? Şi cine se face vinovat de asta?
  • Guzu Ion 26 Aug, 2017 08:28 Comparatia este total nefericita si tendentioasa, pot afirma chiar periculoasacu atat mai mult cu cat vine din partea celui ce ar trebui saspuna numai adevarul. Domnul Tudose uita sa spuna ca respectivul domn general, veteran de razboi a terminaat razboiul ca locotenent, fiind avansat onorific pana la gradul de general, iesind la pensie ca civil. Problema este tot a domnului Tudose care ar trebui , in semn de respect pentru veterani sa aduca aceasta indemnizatie la un nivel de bun simt .
  • George 25 Aug, 2017 11:27 Comparatia este corecta, dar nu este COMPLETA.Intre pensionarii militari,exista diferente colosale la pensie,in functie de anul iesirii la pensie.Pana la recalcularea recenta a pensiei,un colonel avea pensia mai mica decat un maistru militar de la marina(de pe submarin-care de 30 de ani nu a mai fost functional).In aceeasi ordine de idei,toti pensionarii trecuri in rezerva in anul 2001,au cuantumul pensiei cu peste 50% mai mic decat cei trecuti in rezerva dupa nul 2011.Fata de cei trecuti in rezerva in anii 2015-2017,decalajul este de 75-80%.No comment.De ce nimeni nu vorbeste despre aceste aspecte/discrepante majore???