Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în industria portuară şi a platformelor marine

ro

16 Dec, 2019 00:00 4060 Marime text

Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top.


Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top. Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.


Constanţa, oraş portuar, a fost un real magnet pentru investitori. Fie că vorbim de şantiere navale sau platforme marine, oamenii de afaceri cu un simţ dezvoltat al investiţiei au riscat şi au avut de câştigat.


Gabriel Comănescu se poziţionează în 2019 pe locul 23 în topul milionarilor români. A urcat două poziţii faţă de 2018, iar banii din conturi s-au înmulţit, având o avere estimată la 210-250 de milioane de euro. Soarele a ieşit din nou pe strada afaceristului constănţean, reuşind reconsolidarea pe piaţă a GSP-ului.


As în industria navală, constănţeanul Gheorghe Bosânceanu se poziţionează pe locul 47 în Topul Capital, cu o avere estimată de 119-124 milioane de euro. Şantierul Naval Constanţa se află în proprietatea sa.


Pe locul 104 se situează Florin Cârstocea, coborând o poziţie în top. Controlează Rig Service, una dintre cele doar câteva firme din ţară specializate în activităţi pentru platformele de producţie şi foraj marin. Se află în conflict cu sindicatele pentru că nu doreşte majorarea salariilor. Deţine şi Hotelul Central din Mamaia, dar şi campingul cu acelaşi nume. Averea sa este estimată la 59-61 milioane de euro.


Locul 252 este ocupat de constănţeanul Ion Dumitrache. Averea sa este estimată la 25,5 - 26,5 milioane de euro. Afaceristul deţine ETT Company SRL, dar şi 72,73% din acţiunile companiei Şantierului Naval Midia SA. Şantierul din Midia are o relaţie specială cu Forţele Navale Române, firma constănţeană câştigând de-a lungul timpului multe contracte pentru repararea navelor aparţinând armatei.


Citeşte şi:

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în agricultură

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în energie şi gaze

Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în turism
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii