Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:35 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport

ro

11 Dec, 2019 00:00 1559 Marime text

Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top. Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top.
 
Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
 
Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top. Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top.
 
Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
 
Astăzi vă prezentăm sportivii constănţeni, care pe lângă o carieră de succes în domeniul sportive, au reuşit să conducă afaceri singuri sau alături de familie.
 
Jucătoarea de tenis cea mai cunoscută din România, Simona Halep, continuă ascensiunea în topul 300 Capital. Averea sa a urcat la 34-36 de milioane de euro. Fiind pe locul 4 WTA, după ce a fost şi lider mondial, Simona a avut un an strălucit în afaceri. Investiţiile imobiliare au înflorit, a construit apartamente în Constanţa - Mamaia, fiind vândute foarte bine pe piaţa imobiliară. Afacerile fratelui sportivei au crescut semnificativ, doar în anul 2018.
 
Ocupă, în prezent, locul 182 în topul 300 Capital. Dacă în 2018, Simona a câştigat peste 7,4 milioane de dolari doar din tenis, nici în 2019 nu s-a lăsat mai prejos, reuşind să strângă 6,9 milioane de dolari, chiar dacă a obţinut doar un trofeu. Peste 10 milioane de euro au fost investiţi în imobiliare, hotelul cumpărat la Poiana Braşov pentru 2 milioane de euro aducându-i profit.
 
Nici marele fost jucător de fotbal Gheorghe Hagi, numărul 10 al Naţionalei de aur a României nu se lasă mai prejos când vine vorba de investiţii şi afaceri. Se află pe locul 271 în topul Capital, cu o avere în uşoară creştere, ajungând la 24-25 de milioane de euro. Are afaceri atât în turism, cât şi în sport. Afacerile lui Gheorghe Hagi sunt concentrate de ani buni pe zona Dobrogei, vizând turismul, dar şi domeniul unde este as – fotbal. Fostul mare fotbalist deţine din anul 2008 Hotelul Iaki din Mamaia, iar din anul 2009 deţine Clubul de Fotbal Viitorul Constanţa, a cărui fondator, proprietar şi antrenor este.
 
Era firesc ca performanţele să fi fost la ele acasă, ţinând cont de experienţa lui Hagi, Viitorul evoluând la început în Liga a III-a, reuşind să promoveze după un an în Liga secundă, iar în 2012 a ajuns în Liga I. În sezonul 2016-2017 a câştigat Campionatul României şi în 2018 a ridicat Cupa României deasupra capului. Meciurile de acasă sunt disputate la Ovidiu, iar pepiniera de jucători este asigurată de Academia Hagi, fondată şi aflată în proprietatea lui Hagi. Hotelul Iaki, deţinut prin intermediul firmei Hagi Sport, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 17 milioane de lei, profitul fiind de peste 740.000 de lei. Clubul de fotbal a avut o cifră de afaceri de 14,6 milioane de lei, iar profitul a fost de peste 2,5 milioane de lei.
 
Cu 23-25 de milioane de euro avere, Constantin Frăţilă ocupă locul 273 în topul milionarilor români. Fost arbitru, a investit la bursă acum 20 de ani. A investit la SIF-uri. Este membru în Comisia de Supraveghere la SIF Transilvania. Constănţeanul a fost numit în ianuarie preşedinte şi director la Comcm Constanţa.
 
Citeşte şi:
 
Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii