Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:27 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în agricultură

ro

13 Dec, 2019 00:00 2019 Marime text

Aşa cum ne-a obişnuit, an de an, revista Capital publică Top 300 cei mai bogaţi români. Averile acestora oscilează de la an la an, unii trecând prin acumulări de venituri consistente, iar alţii coborând locuri bune în top.


Nici constănţenii nu se lasă mai prejos, zeci de afacerişti locali sau oameni de afaceri care şi-au mărit conturile bancare în urma afacerilor de la malul mării aflându-se în acest top. Averile oamenilor de afaceri - fie că sunt din industria farmaceutică sau hotelieră, fie că activează în domeniul agriculturii -, ale sportivilor şi ale investitorilor din judeţul Constanţa însumează sute de milioane de euro, reprezentând aproape 10 procente din Topul Capital.
Astăzi vă prezentăm afaceriştii care au descoperit succesul prin agricultură sau conexe agriculturii. Societăţi de top, care şi-au lăsat amprenta în mediul de afaceri prezentat, au reuşit să umple visteria patronilor.


Pe locul 155 se află familia Chimişliu. Averea lor a crescut la 38-40 de milioane de euro faţă de anul trecut. Compania Biochem este un nume cu rezonanţă pe piaţa agriculturii, firma fiind înfiinţată în 1991 de către Constantin Chimişliu. Acum, acţionari majoritari sunt fiul lui, Bogdan, şi soţia lui.


Virginia şi Bogdan Chimişliu au înfiinţat în anul 1991 Biochem, în prezent una dintre firmele de top pe piaţa de distribuţie de produse pentru protecţia plantelor, seminţe şi soluţii pentru agricultura bio.
Atât Bogdan Ştefănel Chimişliu, cât şi Virginia, Constantin sau Gabriel Chimişliu au mai multe afaceri care merg strună. Ei se află la cârma următoarelor societăţi: Agrimofert SRL, Alvis Antrepriza SRL, Biochem 91 Kimi SRL, Biochem Creditare IFN SA, Biochem Fruit SRL, Biochem Organics SRL, Biochem SRL, Chimişliu Bogdan-Ştefănel PFA, DIS Expres Services SRL, GCH Real Estate SRL, Smart Asig Solutions SRL, Spectrum Agro SRL.


Cătălin Marius Bucur, de la Brise Group, ocupă locul 163 în top, cu o avere de 36-38 milioane de euro. Comerţul cu cereale i-a mers bine în anul 2019, reuşind să îşi păstreze o poziţie bună în clasamentul bogătaşilor români.
Cătălin Marius Bucur apare ca asociat în următoarele firme: Agro Top Shine SRL, Asset Business Solutions SA, Brisegroup SRL, Grano Albeşti Cooperativă Agricolă. Familia Muntmark Familia din Constanţa se ocupă de industria energetică, clasându-se pe locul 165 în topul marilor afacerişti români. Cu o avere de 33-35 de milioane de euro, a dezvoltat cel mai mare parc eolian onshore din Europa, de 600 MW, vândut companiei CEZ.


Citeşte şi:

Lista celor mai bogaţi constănţeni! Clasamentul oamenilor de afaceri pe 2019

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au legătură cu domeniul sport

Top 2019 oameni de afaceri constănţeni care au investit în turism
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii