Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:38 10 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stop incendiilor de vegetație uscată! ISU Tulcea face apel la responsabilitate și simț civic (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

14 Mar, 2023 10:59 807 Marime text
 

În ultima perioadă, acțiunile de igienizare derulate de cetățeni în scopul pregătirii terenurilor pentru lucrările de primăvară, au condus la creșterea semnificativă a incendiilor la vegetația uscată, întreținute adesea și de vântul puternic.

De la începutul anului 2023, pe raza al județului Tulcea, au fost înregistrate 34 de incendii de vegetație uscată și palustră, în urma cărora a fost afectată o suprafață de aproximativ 460 ha., transmite ISU Delta Tulcea. 

Nu de puține ori, aceste incendii se manifestă violent și se extind rapid la locuințe, provocând pagube materiale majore și pierderi de vieți omenești. Pentru a putea fi lichidate, pompierii militari depun eforturi considerabile, deseori fiind puși în pericol deoarece astfel de incendii sunt imprevizibile, flăcările putându-și schimba direcția de la o secundă la alta. 


Totodată, atragem atenția că această practică de toaletare a terenurilor prin incendiere, are efecte nefaste asupra solului anihilând substanțele nutritive și distrugând microorganismele care oferă fertilitate pământului. ,mai punctează ISU Delta Tulcea. 


În acest context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență  Delta al județului Tulcea face apel la responsabilitatea și la simțul civic al cetățenilor pentru a stopa astfel de acțiuni necugetate care pot avea urmări grave pentru viața locuitorilor, a habitatelor naturale și a bunurilor materiale.

În această perioadă, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a intensificat acțiunile de informare și control, cu precădere pe această linie, a reducerii numărului de incendii produse la vegetația uscată.


Reamintim încă odată cetățenilor că incendierea vegetației uscate, palustre și a resturilor menajere este un gest iresponsabil și este  STRICT INTERZISĂ, dacă nu se impune în cazul prevenirii răspândirii unor boli sau dăunători specifici, iar sancțiunile prevăzute de lege sunt aspre și pot ajunge chiar și la oprirea plății subvențiilor de către APIA., mai transmite sursa citată. 

foto: ISU Delta Tulcea. 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii