Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri Poliția Română Polițist de la Crimă Organizată, din București, dar și alți polițiști, în atenția Agenției Naționale de Integritate!

ro

26 Jul, 2023 13:12 1172 Marime text


Agenția Națională de Integritate a anunțat astăzi, 26 iulie 2023, că a sesizat Comisia de Disciplină în legătură cu un polițist de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București!
 
Inspectorii de integritate au făcut următoarele precizări despre Sebastian Popescu,  funcționar public cu statut special în cadrul  I.G.P.R. – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București:
 
„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 29 aprilie 2021, întrucât a deținut și exercitat simultan atât calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare cât și calitatea de persoană fizică autorizată, obținând venituri din activități independente/profesii libere și comerciale. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004“, potrivit Agenției Naționale de Integritate.
 
Au mai spus reprezentanții ANI că „Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de disciplină din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române  întrucât în perioada exercitării funcției publice cu statut special a  desfășurat și activități în sectorul privat, obținând venituri din activități independente/profesii libere și comerciale, încălcând astfel prevederile art. 45, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 360/2002  din Legea nr. 360/2002.
 
Conform ANI, Sebastian Popescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.
 
În continuare, ANI a transmis constatarea unor nereguli și cu privire la alți polițiști.
 
Astfel, conform sursei citate, Kiss Csaba, fost Funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 decembrie 2011 – 01 februarie 2021, întrucât simultan cu deținerea funcției publice cu statut special  a  exercitat și alte funcţii în sectorul privat, atribuțiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate de către acesta în calitate de funcționar public cu statut special. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 96, alin. (1) din Legea 161/2003“.
 
La rândul său, tot potrivit ANI, Tănase George Șerban, funcționar public cu statut special în cadrul I.P.J. Argeș, „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 11 februarie 2020 – 12 octombrie 2022,  întrucât simultan cu deținerea calității de organ de cercetare penală al poliţiei judiciare a deținut și funcția de asociat și administrator al unei societăți comerciale. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 2, alin. (4) din Legea nr. 364/2004“.
 
Au mai spus reprezentanții Agenției Naționale de Integritate că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“.
 
Rapoartele întocmite de inspectorii de integritate pot fi contestate, potrivit legislației în vigoare, la Curtea de Apel.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ANI acuză
„Avere nejustificată“ în cazul lui Aurelian Drogeanu, șef al Secției de Drumuri Naționale Constanța! (DOCUMENTE)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii