Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:49 26 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stenograme – Nicuşor Constantinescu „vechilul“ presei „Pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun“

ro

17 Apr, 2015 00:00 3394 Marime text
 
Conţinutul unor interceptări telefonice ce au avut loc între Nicuşor Constantinescu şi Monalisa Popa, directorul ziarului Telegraf, au fost date publicităţii ieri. Din discuţiile purtate  şi redate de procurorii DNA în rechizitoriul întocmit în dosarul şefului suspendat al CJC, acesta se comportă cu directorul cotidianului Telegraf, deţinut de firma Telegraf Advertising, controlată de Sorin Strutinsky mai ceva ca un patron.
„Din conţinutul interceptărilor telefonice, rezultă că inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel exercita o influenţă covârşitoare asupra conducerii cotidianului Telegraf şi asupra televiziunii TV Neptun. Astfel, în perioada în care se afla în arest la domiciliu, inculpatul a luat legătura, fie direct, fie indirect, cu reprezentanţii celor două canale media cărora le-a trasat politica editorială, comandând ample campanii de presă îndreptate în sprijinul poziţiei sale procesuale şi împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie“ se arată în interceptările ajuse în presa centrală.
 
„Voi nu scrieți nimic din chestiile astea? Scriu ăștia din rechizitoriu din ZIUA de Constanța“
„La data de 12.03.2015, ora 11:45:50, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel (CND) a apelat-o telefonic pe Monalisa Popa (PM), directorul ziarului Telegraf, căreia i-a imputat lipsa de implicare a cotidianului în sprijinirea poziţiei sale:

«CND: Băi, Mona, ce se întâmplă la voi acolo, mă? Eu… M-ați dat luni un material, două pagini mari cu ce mi s-a întâmplat mie și mai departe nu mai scrie nimeni nimica, mă, mânca-ți-aș, zici că… totul e ok! Scriu doar ăștia care mănâncă c*** de mine și de Sorin și de Mazăre! Nu se poate! Chiar așa, trebuie să vă spun, eu nu pot să fac conferință de presă, dar când l-a reținut pe Strutinsky și l-a arestat, am făcut o conferință de presă publică!
PM: Da, da, da...
CND: Care ar trebui reluată în permanență ca și temă, da?! Pe urmă ați fost controlați voi, Telegraf Advertising (n.r.citeşte Procurorii DNA, în „pelerinaj“ la Primăria lui Mazăre, Soti Cable Neptun şi Telegraf Advertising (galerie foto) ), toate firmele astea, de către DNA! Pe urmă a apărut în dosarul meu acest lucru da? Și la TV Neptun, Soti, și la Telegraf, că eu aș fi făcut! Voi nu scrieți nimic din chestiile astea? Că sunt docu… Scriu ăștia din rechizitoriu din ZIUA de Constanța (n.r. Categorie Rechizitoriu) citeşte și din alte publicații pro acestui... sistem care ne urăște și voi nu faceți?! Ce ați dat? Eu stau acasă și citesc în fiecare zi! Ați dat luni o pagină jumate și atât! Și în rest, ați dat interviuri cu dl. vicepreședinte Dragomir, care... ce șmecher este el, că parcă el nu a votat alături cu mine consiliile… și hotărârile de consiliu pe care sunt acuzat! El nu poate fi întrebat: „Băi, dar tu ai votat ilegal programele de sport pentru volei, pentru handbal, rugby? Ai votat penal, ca Constantinescu? Matale, domnu’ cutare, ai votat penal hotărârea cutare? Nu ești la fel de vinovat, dacă e să fie cineva vinovat, ca și președintele, tu, vicepreședinte, și ceilalți consilieri județeni?
PM: Am înțeles...“, se arată în intercepătările procurorilor DNA redate în rechizitoriu.
 
Constantinescu: „pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun“
„CND: Nu-i normal să puneți aceste probleme?!!! Trebuie să vă sun eu, ca să vi le spun?
PM: Am înțeles, am înțeles.
CND: Mă, ți-am mai spus de câteva ori și nici nu mai te sun, mă, și nici nu mai dau nicio relație! Eu nu vă spun vouă ce aveți de spus, dar dacă eu sunt acuzat, că pe bază de licitație publică v-am plătit bani vouă, la TV Neptun și la alte… și voi nu scrieți nimica, înseamnă că ne merităm soarta, mă! Toți!!!
PM: Am înțeles, o să dăm...“, mai reiese din convorbirea purtată între directoru Telegraf şi şeful suspendat al CJC.
 
„Voi nu luptați pentru noi mă, stați liniștiți, vă luați salariul bine mersi“
Mai mult decât atât, anchetatorii susţin că, din tonul discuţiei, se desprinde dominarea clară exercitată de Nicuşor Constantinescu asupra directoarei cotidianului "Telegraf", Monalisa Popa, ale cărei singure replici sunt în general "da" sau "am înţeles".
„CND: Astăzi sunt… Astăzi, astăzi, când vorbim, este joi, da? 12 martie, sunt din 19 februarie arestat!!! Trebuia scris în fiecare zi, a 11-a zi, a 15-a zi, ce se întâmplă cu proiectul ăla, ce se întâmplă cu minciunile alea? Ce, dau ieri Evenimentul Zilei, tu nu vezi ce scriu? Din rechizitoriul meu? Că am vorbit eu cu avocatul lu… Mocanu, adică eu nu am voie să vorbesc cu avocatul Mocanu, care e și avocatul meu, să-l întreb: „Mă, cine l-a judecat pe prietenul meu Strutinsky Sorin al meu, care e de 30 de ani, așa cum am spus în conferința de presă?!”
PM: Nu e niciun secret...
CND: E vreun secret??? Da…? Nu scrie pe magistrați.ro cine sunt judecătorii, ce studii au absolvit??? Este vreun serviciu paralel, cum spune DNA și această jigodie împuțită de Andrei, de aici??? (n.r. referindu-se probabl la procurorul DNA Constanţa Andrei Bodean) Da’ voi… nu vă interesează și voi nu luptați pentru noi mă, stați liniștiți, vă luați salariul bine mersi, înțelegi? Și vă doare în c** de tot ce se întâmplă! Înțelegi??? Până în ziua în care o să vă ia și pe voi să vă aresteze, să vedeți cum este, înțelegi?
PM: Știi că nu e așa...
CND: Cum să nu știu, deci nu există nicio strategie, nimic, da??? Eu sunt acasă sunt arestat, nu mi-e interzis să vină presa la mine, dar nu ești în stare, nici tu nici nimeni dincolo la televiziune, nimeni, dați… așa, știri care vin, cum vrea unul sau altul!
PM: Am înțeles, o să...
CND: Ai înțeles pe dracu’, nu ai înțeles nimic, mă!!!
PM: Ei... (vol.57, filele 28-30)»", reiese din stenogramele depuse la dosarul lui Nicuşor Constantinescu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii