Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statiunea Costinesti, locul ideal al tinerilor?

ro

27 Nov, 2023 15:17 955 Marime text

In fiecare an romanii asteapta cu nerabdare vacanta mult dorita pentru a petrece clipe de neuitat alaturi de familie sau prieteni. Pentru un concediu perfect trebuie sa ne organizam din timp, sa cautamlocatia ideala si sa ne stabilim bugetul de la inceput. Proprietarii din turism ofera reduceri mari la rezervarilefacute din timp, astfel putem beneficia de un tarif semnificativ mai bun daca alegem sa facem rezervare cu ceva luni inainte.
De la inceput trebuie sa stim ce ne dorim, distractie sau odihna, stabilim daca mergem cu familia sau prietenii, astfel putem decide ce statiune de pe litoralul romanesc ni se potriveste cel mai bine. Daca suntem in cautareadistractiei, a noptilor albe si a sporturilor pe plaja, evident trebuie sa mergem in statiuneaCostinesti, renumita statiune a tinerilor, locul unde nimeni nu doarme si toata lumea petrece. Aici totul este un mare furnicar care nu doarme si petrece din zorii zilei pana noaptea tarziu, iar conform statisticilor hotelierilor, an de an Costinestiul este vizitat de mii de tineri ce sunt in cautarea petrecerilor pe plaja, in cluburi sau discoteci. In statiune exista o capacitate mare de gazduire de unde putem alege o cazare Costinesti ieftina la hoteluri, vile, pensiuni si casute, preturi accesibile la 2, 3 sau 4 stele, putand opta pentru ceea ce ni se potriveste din punct de vedere financiar, dar in acelasi timp sa beneficiem si de un confort sporit in spatiul ales, luand in calcul mai multe aspecte precum numarul de persoane ce ne insotesc, tipul camerelor, confortul camerelor si daca exista posibilitatea servirii mesei in unitate (demi-pensiune ori pensiune).
Inca din timpul comunismului, aceasta statiune a fost un simbol al tinerilor, fiind vizitata numai de studenti si elevi ce doreau sa raspandeasca bucuria si veselia in vacantele de vara. Un sculptor renumit a creat "Obeslicul" din Costinesti in anul 1972, opera de arta ce simbolizeaza tineretul si distractia, avand o inaltime de 12 metri, fiind un punct de atractie in statiune. Acest simbol, din pacate a fost luat de ape in anul 2005, la inundatii, iar autoritatile din acea perioada au decis sa construiasca un nou Obeslic. In anul 2006 autoritatile locale au creat noua opera cu o inaltime de 18.5 metri, iar statiunea si-a recapatat din nou simbolul. Un alt punct de atractie este epava Evanghelia, o nava sub pavilion grecesc esuata la 1500 metri de tarm in data de 15 octombrie 1968, aceasta reusind sa atraga an de an vizitatori dornici s-o surprinda in poze. Pe langa toate acestea, exista si distractii de agrement pe apa, plimbarile pe mare la Epava sau pe lacul din Costinesti cu hidrobiciclete sau barci, inchirieri de skijeturi ori salupe, scufundari sub apa cu echipe specializate, putand astfel alege nenumaratemodalitati de petrecere a timpului. Sa nu uitam si de activitatile ce pot fi practicate zi de zi pe nisipul fin al plajei, concursuri de fotbal, voley, rugby si nu numai, optiunile fiind nelimitate. In Costinesti exista nenumarate locuri unde puteti servi micul dejun, pranzul sau cina, aici existand preparate proaspete si gustoase la preturi decente, restaurante cu specific pescaresc, turcesc, romanesc sau italian, pensiuni cu meniuri complete sau fastfooduri amplasate aproape in toate punctele statiunii. Deasemenea, daca sunteti fani ai produselor streetfood, aici cu sigurantavetigasi ceva rapid sa mancati de la tonetele cu shaorma, gogosi, covrigi, porumb fiert, colaci si multe altele. Distractiile de seara nu sunt nici ele de neglijat, aici regasim terase, cluburi si discoteci cu toate genurile muzicale, incepand cu rock si terminand cu house, tinerii avand oportunitatea sa petreaca de seara pana dimineata, toate localurile fiind cu program non-stop. In statiune se organizeaza aproape seara de seara concerte cu invitatirenumiti din Romania si de peste hotare, la diferite locatii cum ar fi: White Horse, disco Tineretului, disco Ring si Vlad Arena. Pe langa toate acestea puteti alege plimbarile de dimineata sau de seara pe faleza statiunii, beneficiand astfel de cura de aerosoli, un remediu natural pentru afectiunile respiratorii. Cu sigurantaveti petrece un concediu de neuitat daca alegetiCostinesti, un loc dedicat tinerilor si familiilor insotite de copii, o statiune unde va puteti relaxa si odihni beneficiind in totalitate de vacanta mult dorita.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii