Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022. Anunțul DJS Constanța

ro

08 Aug, 2022 12:47 1643 Marime text
Constanța. Recensământ. Foto: Primăria ConstanțaÎn conformitate cu prevederile art.11/ OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 cu modificările și completările ulterioare, pentru verificarea calităţii informaţiilor înregistrate la recensământ se organizează o cercetare statistică postrecensământ, în perioada 08-19 august 2022.


Cercetarea statistică postrecensământ este un sondaj desfăşurat la scurt timp după recensământ, în scopul evaluării gradului de acoperire şi a conţinutului recensământului. Obiectivul principal al cercetării statistice postrecensământ este evaluarea gradului de acoperire și a conținutului recensământului, prin verificarea volumului și calității informațiilor colectate în chestionarele de recensământ, pentru persoane și locuințe. Pe baza datelor cercetării statistice postrecensământ se va determina gradul de încredere în rezultatele recensământului., anunță DJS Constanța. 


Eșantionul pentru cercetarea statistică postrecensământ va acoperi toate județele țării și municipiul București, iar la nivelul județelor va include câte o localitate din mediul urban și una din mediul rural. La nivelul județului Constanţa a fost stabilit un număr de 2 sectoare de recensământ unul in mediul urban şi unul în cel rural. Fiecare sector (unul din urban, unul din rural) va fi divizat în câte 10 subsectoare cu tot atâţia recenzori atribuiţi.


Un recenzor pentru cercetarea statistică postrecensământ este responsabil de colectarea datelor prin interviu față-în-față cu înregistrarea datelor în chestionarul electronic (CAPI), utilizând tableta, pentru toate clădirile de locuit, locuințele, gospodăriile și membrii acestor gospodării (persoane cu reședința obișnuită pe teritoriul României), persoanele fără adăpost, spațiile colective de locuit, inclusiv locuințele individuale din aceste spații colective de locuit, membrii gospodăriilor colective din subsectorul de recensământ de care răspunde Distribuţia celor 20 subsectoare de recensământ pentru această cercetare statistică este următoarea:

- 10 subsectoare în Municipiul Constanţa( dint-un sector zona Peninsula), străziile Constantin Brâncoveanu, Cristea Georgescu, Dr. Francisc Reiner, Elisabeta, Grigore Tocilescu, Ion Theodorescu Valahu, Maior Gheorghe Șonţu, Remus Opreanu, Revoluţiei din 22 Dec.1989.

- 10 subsectoare în comuna Ghindăreşti. Rugăm populaţia care locuieşte în zona cuprinsă în eşantion să oferere datele recenzorilor pentru a desfăşura această cercetare.


Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, vă rugăm să consultați www.recensamantromania.ro sau la numerele de contact ale Directiei Judetene de Statistică Constanţa. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii