Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ciucă a solicitat măsuri pentru finalizarea recensământului

ro

22 Jul, 2022 12:21 1187 Marime text
ciuca astazi se aproba strategia nationala de cercetare inovare si specializare inteligenta 2022 2027
Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, vineri, autorităţilor locale să ia măsuri pentru finalizarea recensământului până la 31 iulie, menţionând că, din datele primite, sunt probleme în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi, notează Agerpres.

„Ne apropiem de finalizarea recensământului. Acesta trebuie finalizat până pe data de pe 31 iulie, în conformitate cu legea şi cu angajamentele pe care le-am avut cu programul Băncii Mondiale. Ca atare, din datele pe care le am, în momentul de faţă, peste 85% din recensământ s-a desfăşurat, ceea ce poate să constituie un grad de desfăşurare satisfăcător. Mai sunt câteva zile până la sfârşitul lunii şi cred că putem, prin intermediul autorităţilor locale, Prefecturi, Primării, prin sprijinul pe care îl pot acorda de la o localitate la alta, dintr-un judeţ în altul, cu recenzori, să asigurăm finalizarea acestui demers", a afirmat Ciucă.


El a menţionat că sunt probleme în Bucureşti, Timişoara şi Iaşi.
 

„Sunt probleme, din ceea ce am primit noi până acum, în municipiul Bucureşti, în Timişoara şi în Iaşi, ca atare, rog să se ia măsuri la nivelul acestor localităţi. Ştiu că în Bucureşti au fost aduşi recenzori din Călăraşi, poate şi celelalte judeţe pot să dea o mână de ajutor, astfel încât să se finalizeze aşa cum se cuvine", a adăugat premierul.


Potrivit lui Ciucă, preşedintele Institutului Naţional de Statistică are speranţa că recensământul se va finaliza.

„Am discutat cu preşedintele Institutului Naţional de Statistică. Are speranţa că, aşa cum s-au derulat lucrurile, recensământul se va finaliza şi vom beneficia de datele de care avem nevoie. Vă cer, încă o dată, să vă sprijiniţi reciproc în derularea activităţilor în perioada care ne-a rămas, astfel încât să poate să fie finalizat cum se cuvine", a mai spus premierul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii