Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:25 23 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Standarde europene pentru Delfinariul din Constanța

ro

17 Jul, 2020 00:00 670 Marime text


Delfinariul din Constanța, cel mai vizitat obiectiv din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, și-a început activitatea la 1 iunie 1972, fiind până în prezent singura instituție de acest gen din România.
În cursul zilei de ieri, Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, a semnat, la sediul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Ordinul de începere a lucrărilor de extindere a Delfinariului, mulțumind în același timp echipei sale de proiecte care s-a ocupat de atragerea fondurilor pentru finanțarea lucrărilor și predând ștafeta italienilor de la  Manelli Impresa, firma însărcinată cu execuția investiției în valoare de peste 17 milioane de lei.
După modernizarea încheiată în 2016, numărul de locuri disponibile spectatorilor s-a mărit de la 600 la 1348 locuri, iar incinta a fost acoperită cu o boltă (1720 m²), care asigură accesul turiștilor pe orice fel de vreme. Sub gradene, clădirea are un spațiu public care găzduieşte expoziții temporare și permanente cu specific marin. De asemenea, clădirea beneficiază de o instalaţie de ventilaţie şi climatizare, o instalaţie pentru dezumidificarea aerului, precum și de un sistem modernizat de filtrare şi condiţionare a apei extrasă din mare. Astfel, apa din bazin care în timpul verii devenea tulbure din cauza înfloririlor algale se păstrează mai mult timp curată.
Totuși, se impunea un plan de extindere reală, cu mărirea numărului de mamifere adăpostite în acest obiectiv de interes național.
Iată că, în ciuda pandemiei, lucrurile se mișcă și, în mai puțin de doi ani, turiștii și constănțenii vor beneficia de un Delfinariu la standarde europene, cu suprafață generoasă și modernă, unde să poată admira numerele impresionante ale mamiferelor acvatice.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:

Ziua internațională a copilului Aglomeraţie mare la Delfinariul din Constanţa. Cu mic cu mare, la coadă pentru a intra la spectacolele cu delfini (galerie foto)

Italienii de la Manelli Impresa vor extinde Delfinariul de la Constanța (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii