Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalele au sarit in barca CJC Parpala, din director agricol, membru CA al spitalelor

ro

16 Jul, 2010 01:37 2646 Marime text
cap_2.jpgÎn cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean Constanţa (CJC), care a avut loc ieri, s-a semnat procesul verbal prin care CJC a preluat patru unităţi sanitare din judeţ. Tot atunci au fost desemnaţi doi reprezentanţi în Consiliul de Administraţie (CA).

În cadrul şedinţei CJC din data de 23 iunie, consilierii au adoptat o hotărâre prin care s-a decis preluarea managementului asistenţei medicale la CJC pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa (SCP), Spitalul de Ftiziologie Agigea (SF) şi Spitalul de Ortopedie, Traumatologie şi Recuperare Medicală Eforie Sud (SOTRM). Iar această hotărâre a fost definitivată în şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri, când cei patru manageri ai spitalelor, precum şi Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, dar şi Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa (DSP), în calitate de reprezentant al Ministerului Sănătăţii, au semnat un proces-verbal prin care cele patru unităţi sanitare se supuneau managementului CJC.

spitale_directori_2.jpg„Am cerut inventarierea mijloacelor fixe de la spitale şi a tuturor obiectelor de inventar, am cerut soldurile conturilor pe fiecare unitate până la momentul când am votat preluarea celor patru unităţi sanitare. Sistemul sanitar este în criză şi actul medical este din ce în ce mai slab calitativ. Aşa cum se prezintă în acest moment situaţia aparaturii medicale, a medicamentelor şi a consumabilelor, mai jos de atât nu se poate. Nu s-a mai pomenit ca un spital să ajungă să aibă stoc zero de medicamente. În continuare, am să mă lupt să creştem valoarea actului medical şi am solicitat ministrului Cseke Atilla să reabilităm secţia de oncologie a SCJU, pentru că echipamentele medicale sunt vechi de zeci de ani, iar bolnavii de cancer nu au nicio şansă să se vindece", a spus Nicuşor Constantinescu. Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii judeţeni au votat un proiect prin care au fost desemnaţi, din partea CJC, doi membri în cadrul consiliilor de administraţie al unităţilor sanitare al căror management al asistenţei medicale s-a transferat la CJC. Astfel, doar două persoane au fost nominalizate, Carmen Vasile şi Boris Parpală. Cel din urmă nu are foarte mare legătură cu sistemul sanitar, acest lucru neconstituind vreun impediment în alegerea lui, dar probabil că experienţa acumulată la şefia Direcţiei Agricole şi pentru Dezvoltare Rurală Constanţa (DADR) a constituit un motiv suficient de bun. Şi cum tocmai ce a rămas fără post de conducere, s-a găsit un post călduţ şi pentru pesedistul Parpală. În urma votului consilierilor, Carmen Vasile a obţinut 6 voturi împotrivă şi 25 pentru, iar Boris Parpală a fost votat de 24 de consilieri, 7 fiind împotrivă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii