Societatea Returo Sistem Garanţie Returnare SA a închiriat o locație în Constanța. Iată de la cine
Societatea Returo Sistem Garanţie Returnare SA a închiriat o locație în Constanța. Iată de la cine
12 Aug, 2024 12:08
12 Aug, 2024 12:08
12 Aug, 2024 12:08
ZIUA de Constanta
703
Marime text
Societatea Returo Sistem Garanţie Returnare S.A. a adoptat hotărârea nr. 29 din data de 27.12.2023 a Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor. Decizia s-a afișat în Monitorul Oficial al României pe 8 august 2024.
Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii a fost adoptată în data de 27 decembrie 2023.
Toţi acţionarii Societăţii:
(1) Asociaţia Berarii României pentru Mediu, cu sediul în Ion Ghica nr. 13, etaj 4, sectorul 3, Bucureşti, reprezentată prin împuternicit Iuliana Leferman;
(2)Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate - APBRS, cu sediul în str. Anton Pann nr. 21, parter, camera 2, sectorul 3, Bucureştideţinând 1.875 de acţiuni, reprezentând 30% din capitalul social al Societăţii, reprezentată prin împuternicit Simona-Alice Nichita;
(3)Asociaţia Retailerilor pentru Mediu, cu sediul social în str. Ion Ghica nr. 13, mezanin, sectorul 3, Bucureşti, deţinând 1.250 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social al Societăţii, reprezentată prin împuternicit Claudia Ivan;
(4)Statul Român, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu sediul în Bucureşti, Bd. Libertăţii nr. 12, sectorul 5 ("Ministerul Mediului"), deţinând 1.250 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social al Societăţii, reprezentat prin Mircea Fechet,
care deţin împreună 100% capitalul social al Societăţii (denumiţi în mod colectiv "Acţionarii"), în conformitate cu prevederile Actului Constitutiv al Societăţii şi cu prevederile Legii Societăţilor nr. 31/1990, republicată şi modificată ("Legea Societăţilor"), şi renunţând prin prezenta, cu unanimitate de voturi, la formalităţile prevăzute în Actul Constitutiv al Societăţii cu privire la Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, hotărăsc prin prezenta în unanimitate după cum urmează:
1. Aprobarea contractului de închiriere dintre Societate şi Palas Park - S.R.L. pentru locaţia din Constanţa, Str. Celulozei nr. 6, jud. Constanţa, unde va funcţiona un centru de sortare şi numărare şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
2. Aprobarea Heads of Terms dintre Societate şi Olympian Parks Management - S.R.L., având ca obiect închirierea locaţiilor din Oradea şi Suceava, care vor avea destinaţia de centre de numărare şi sortare, şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea Heads of Terms.
3.Aprobarea contractului de logistică dintre Societate şi Calberson România - S.A., şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
4.Aprobarea contractului de dezvoltare şi implementare a sistemului IT dintre Societate şi Sensoneo J.S.A. şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
5.Aprobarea contractului pentru numărarea şi sortarea ambalajelor sistemului SGR dintre Societate şi Greenpack - S.R.L. şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
Prezenta hotărâre atestă decizia Adunării Generale Extraordinare adoptată în data de 27.12.2023 şi a fost semnată în 6 exemplare originale bilingve. În eventualitatea unor discrepanţe dintre prevederile versiunii în limba română şi cea în limba engleză, prevederile în limba română vor prevala.
Palas Park SRL este înființată în anul 2022, cu sediul social în București, Sector 1, pe strada Străbună. Activitatea principală a societății constă în „Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Asociat unic este firma Greenpanel Holdings Limited, cu o cotă de participare de 100%, firmă cu sediul în Ciprus, Pafos. Administrator este Myrianthous Nestoras.
Myrianthous Nestoras mai apare în firmele Bendis Invest SRL și Europlandbank SRL.
Bendis Invest SRL are sediul tot pe strada Străbună din Capitală, fiind controlată de Terra Invest SRL (asociat unic), cu administrator Groutidou Eftychia și Nestoras Myrianthous. Terra Invest SRL are sediul la Clinceni, pe strada Gladiolelor, județul Ilfov. Asociați sunt Helios Phoenix SRL (99,98%) și Myrianthous Costas, cu 0,01%, care este și administrator. Helios Phoenix SRL este înființată în 2013, cu sediul în Ilfov, oraș Măgurele, pe strada Atomiștilor. Asociați sunt CIC Financiar SRL (96,98%) și Helios Phoenix Cyprus Limited (3,01%). Administrator este Nestoras Myrianthous. Cic Financiar SRL este controlată de Starlock Limited – 99% și Helios (Partnerships) Limited – 1%, prima fiind din Cipru, iar cea de-a doua din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Administrator aici este Myrianthous Myrianthis.
Europlandbank SRL este înființată în anul 2021 și are sediul social tot pe strada Străbună, din București. Asociat unic este GM Olympian Parks Cyprus Limited, firmă din Cipru, iar administrator sunt Myrianthous Nestoras, Michail Savvas și Iuliana Popescu.
Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous au mai fost în centrul atenției în urmă cu ceva ani, când un depozit din Drumul Taberei a ars. Polițiștii bucureșteni au început urmărirea penală pentru distrugere împotriva a trei dintre administratorii societății Multicore Trading SRL, în urma incendiului izbucnit, pe 21 aprilie 2002, în depozitul deținut de firma la parterul unui bloc din Drumul Taberei și soldat cu distrugerea a zeci de apartamente. Potrivit presei naționale de la momentul respectiv, Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous erau învinuiți de distrugere din culpă. Aceștia nu ar fi asigurat paza depozitului și nu au luat măsurile pentru a preveni producerea unui incendiu în spatiul avut în folosință.
Cei trei au fost urmăriți penal și într-un alt dosar, în care sînt acuzați de fals, uz de fals și evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2001 – 21 aprilie 2002, cei trei au înregistrat în contabilitatea societății Multicore Trading SRL cheltuieli fictive în valoare totală de peste un miliard de lei. În același timp, ei au fost acuzați că au prejudiciat statul cu 380 de milioane de lei, sustragându-se de la plata impozitelor și taxelor prevăzute de lege. La percheziția făcută de polițiști la sediul firmei Multicore Trading SRL, au fost găsite mai multe facturi fiscale și chitanțe fiscale în alb, pe care erau aplicate ștampile ale altor societăți comerciale.
Anchetatorii au mai descoperit că respectivii mai erau asociați în alte patru firme cu sediul în București, care vor fi și ele controlate în cadrul anchetei. Anchetatorii au aflat că firma Multicore Trading SRL a solicitat un împrumut de 500.000 de dolari de la o banca comercială greacă, această impunându-le încheierea unui contract de asigurare cu o firma specializată. Contractul de asigurare a fost semnat pentru 200.000 de dolari pe clădire, 45.000 de dolari pentru mobilier și birotică, 600.000 de dolari pentru stocul de marfă și pentru o asigurare de 900.000 de dolari pentru pierderi din profitul brut.
„București, 13 august 2024 – Pentru corecta informare a redacției dumneavoastră, dorim să facem următoarele precizări cu privire la articolul publicat în data de 12.08.2024 privind închirierea locației din Constanța în vederea stabilirii centrului de numărare și sortare.
În dezvoltarea infrastructurii de centre, RetuRO, în calitate de administrator al Sistemului de Garanție-Returnare din România, are în vedere o serie de criterii pentru a gestiona cât mai eficient cantitățile de ambalaje SGR colectate din piață.
În acest sens, centrele sunt poziționate în toate regiunile României, ținând cont de distanțele pe care mașinile de transport trebuie să le parcurgă de la punctele de colectare până la centrele RetuRO. Accesul facil la infrastructura rutieră, care să permită circulația mașinilor de mare tonaj, poziționarea în afara zonelor rezidențiale, în puncte cheie din parcuri industriale care să permită amplasarea unui astfel de centru, sunt alte câteva criterii de care RetuRO ține cont în dezvoltarea rețelei de centre de numărare și sortare.
De altfel, aceste cerințe sunt aplicabile dezvoltatorilor selectați pentru construirea centrelor, alături de capacitatea acestora de a duce la bun sfârșit proiectele într-un timp foarte scurt, respectând nevoile specifice pe care RetuRO le are în gestionarea Sistemului de Garanție-Returnare. Nu în ultimul rând, un element care contribuie la selectarea dezvoltatorilor este acela al istoricului pozitiv în domeniul construcției de spații industriale și logistice”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Palas Park SRL, firmă controlată de un offshore cipriot, elaborează un PUZ pentru o investiție
Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Societăţii a fost adoptată în data de 27 decembrie 2023.
Toţi acţionarii Societăţii:
(1) Asociaţia Berarii României pentru Mediu, cu sediul în Ion Ghica nr. 13, etaj 4, sectorul 3, Bucureşti, reprezentată prin împuternicit Iuliana Leferman;
(2)Asociaţia Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate - APBRS, cu sediul în str. Anton Pann nr. 21, parter, camera 2, sectorul 3, Bucureştideţinând 1.875 de acţiuni, reprezentând 30% din capitalul social al Societăţii, reprezentată prin împuternicit Simona-Alice Nichita;
(3)Asociaţia Retailerilor pentru Mediu, cu sediul social în str. Ion Ghica nr. 13, mezanin, sectorul 3, Bucureşti, deţinând 1.250 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social al Societăţii, reprezentată prin împuternicit Claudia Ivan;
(4)Statul Român, prin Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, cu sediul în Bucureşti, Bd. Libertăţii nr. 12, sectorul 5 ("Ministerul Mediului"), deţinând 1.250 de acţiuni, reprezentând 20% din capitalul social al Societăţii, reprezentat prin Mircea Fechet,
care deţin împreună 100% capitalul social al Societăţii (denumiţi în mod colectiv "Acţionarii"), în conformitate cu prevederile Actului Constitutiv al Societăţii şi cu prevederile Legii Societăţilor nr. 31/1990, republicată şi modificată ("Legea Societăţilor"), şi renunţând prin prezenta, cu unanimitate de voturi, la formalităţile prevăzute în Actul Constitutiv al Societăţii cu privire la Convocarea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, hotărăsc prin prezenta în unanimitate după cum urmează:
1. Aprobarea contractului de închiriere dintre Societate şi Palas Park - S.R.L. pentru locaţia din Constanţa, Str. Celulozei nr. 6, jud. Constanţa, unde va funcţiona un centru de sortare şi numărare şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
2. Aprobarea Heads of Terms dintre Societate şi Olympian Parks Management - S.R.L., având ca obiect închirierea locaţiilor din Oradea şi Suceava, care vor avea destinaţia de centre de numărare şi sortare, şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea Heads of Terms.
3.Aprobarea contractului de logistică dintre Societate şi Calberson România - S.A., şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
4.Aprobarea contractului de dezvoltare şi implementare a sistemului IT dintre Societate şi Sensoneo J.S.A. şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
5.Aprobarea contractului pentru numărarea şi sortarea ambalajelor sistemului SGR dintre Societate şi Greenpack - S.R.L. şi împuternicirea Directoratului pentru semnarea contractului aferent.
Prezenta hotărâre atestă decizia Adunării Generale Extraordinare adoptată în data de 27.12.2023 şi a fost semnată în 6 exemplare originale bilingve. În eventualitatea unor discrepanţe dintre prevederile versiunii în limba română şi cea în limba engleză, prevederile în limba română vor prevala.
Palas Park SRL este înființată în anul 2022, cu sediul social în București, Sector 1, pe strada Străbună. Activitatea principală a societății constă în „Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Asociat unic este firma Greenpanel Holdings Limited, cu o cotă de participare de 100%, firmă cu sediul în Ciprus, Pafos. Administrator este Myrianthous Nestoras.
Myrianthous Nestoras mai apare în firmele Bendis Invest SRL și Europlandbank SRL.
Bendis Invest SRL are sediul tot pe strada Străbună din Capitală, fiind controlată de Terra Invest SRL (asociat unic), cu administrator Groutidou Eftychia și Nestoras Myrianthous. Terra Invest SRL are sediul la Clinceni, pe strada Gladiolelor, județul Ilfov. Asociați sunt Helios Phoenix SRL (99,98%) și Myrianthous Costas, cu 0,01%, care este și administrator. Helios Phoenix SRL este înființată în 2013, cu sediul în Ilfov, oraș Măgurele, pe strada Atomiștilor. Asociați sunt CIC Financiar SRL (96,98%) și Helios Phoenix Cyprus Limited (3,01%). Administrator este Nestoras Myrianthous. Cic Financiar SRL este controlată de Starlock Limited – 99% și Helios (Partnerships) Limited – 1%, prima fiind din Cipru, iar cea de-a doua din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Administrator aici este Myrianthous Myrianthis.
Europlandbank SRL este înființată în anul 2021 și are sediul social tot pe strada Străbună, din București. Asociat unic este GM Olympian Parks Cyprus Limited, firmă din Cipru, iar administrator sunt Myrianthous Nestoras, Michail Savvas și Iuliana Popescu.
Incendiul din București
Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous au mai fost în centrul atenției în urmă cu ceva ani, când un depozit din Drumul Taberei a ars. Polițiștii bucureșteni au început urmărirea penală pentru distrugere împotriva a trei dintre administratorii societății Multicore Trading SRL, în urma incendiului izbucnit, pe 21 aprilie 2002, în depozitul deținut de firma la parterul unui bloc din Drumul Taberei și soldat cu distrugerea a zeci de apartamente. Potrivit presei naționale de la momentul respectiv, Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous erau învinuiți de distrugere din culpă. Aceștia nu ar fi asigurat paza depozitului și nu au luat măsurile pentru a preveni producerea unui incendiu în spatiul avut în folosință.
Cei trei au fost urmăriți penal și într-un alt dosar, în care sînt acuzați de fals, uz de fals și evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2001 – 21 aprilie 2002, cei trei au înregistrat în contabilitatea societății Multicore Trading SRL cheltuieli fictive în valoare totală de peste un miliard de lei. În același timp, ei au fost acuzați că au prejudiciat statul cu 380 de milioane de lei, sustragându-se de la plata impozitelor și taxelor prevăzute de lege. La percheziția făcută de polițiști la sediul firmei Multicore Trading SRL, au fost găsite mai multe facturi fiscale și chitanțe fiscale în alb, pe care erau aplicate ștampile ale altor societăți comerciale.
Anchetatorii au mai descoperit că respectivii mai erau asociați în alte patru firme cu sediul în București, care vor fi și ele controlate în cadrul anchetei. Anchetatorii au aflat că firma Multicore Trading SRL a solicitat un împrumut de 500.000 de dolari de la o banca comercială greacă, această impunându-le încheierea unui contract de asigurare cu o firma specializată. Contractul de asigurare a fost semnat pentru 200.000 de dolari pe clădire, 45.000 de dolari pentru mobilier și birotică, 600.000 de dolari pentru stocul de marfă și pentru o asigurare de 900.000 de dolari pentru pierderi din profitul brut.
UPDATE - Punct de vedere RetuRO, în calitate de administrator al Sistemului de Garanție-Returnare din România
„București, 13 august 2024 – Pentru corecta informare a redacției dumneavoastră, dorim să facem următoarele precizări cu privire la articolul publicat în data de 12.08.2024 privind închirierea locației din Constanța în vederea stabilirii centrului de numărare și sortare.
În dezvoltarea infrastructurii de centre, RetuRO, în calitate de administrator al Sistemului de Garanție-Returnare din România, are în vedere o serie de criterii pentru a gestiona cât mai eficient cantitățile de ambalaje SGR colectate din piață.
În acest sens, centrele sunt poziționate în toate regiunile României, ținând cont de distanțele pe care mașinile de transport trebuie să le parcurgă de la punctele de colectare până la centrele RetuRO. Accesul facil la infrastructura rutieră, care să permită circulația mașinilor de mare tonaj, poziționarea în afara zonelor rezidențiale, în puncte cheie din parcuri industriale care să permită amplasarea unui astfel de centru, sunt alte câteva criterii de care RetuRO ține cont în dezvoltarea rețelei de centre de numărare și sortare.
De altfel, aceste cerințe sunt aplicabile dezvoltatorilor selectați pentru construirea centrelor, alături de capacitatea acestora de a duce la bun sfârșit proiectele într-un timp foarte scurt, respectând nevoile specifice pe care RetuRO le are în gestionarea Sistemului de Garanție-Returnare. Nu în ultimul rând, un element care contribuie la selectarea dezvoltatorilor este acela al istoricului pozitiv în domeniul construcției de spații industriale și logistice”.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Palas Park SRL, firmă controlată de un offshore cipriot, elaborează un PUZ pentru o investiție
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii