Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobiliare Constanța Palas Park SRL, firmă controlată de un offshore cipriot, elaborează un PUZ pentru o investiție

ro

09 Jun, 2023 15:22 1275 Marime text
foto: pexels Palas Park SRL a obținut un certificat de urbanism de la Primăria Constanța pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Vorbim de CU 1636 din data de 9 iunie 2023, cu privire la elaborarea unui PUZ pe strada Celulozei nr. 6, lot 10.



Amintim că prin CU 605 din data de 27 februarie 2023, care vizează un teren de pe strada Celulozei nr. 6, lot 10, Constanța. Firma amintită mai sus vrea să ridice o hală (P+M) – depozitare și producție, anexe tehnice, împrejmuire teren și utilități. Documentul nu poate fi folosit pentru cele amintite întrucât conform prevederilor Planului Urbanistic General al municipiului Constanța, pentru zona de reglementare urbanistică ZRA2a este necesară întocmirea și aprobarea unui PUZ. Documentul este valabil 12 luni.

 
Palas Park SRL este înființată în anul 2022, cu sediul social în București, Sector 1, pe strada Străbună. Activitatea principală a societății constă în „Dezvoltare (promovare) imobiliară”. Asociat unic este firma Greenpanel Holdings Limited, cu o cotă de participare de 100%, firmă cu sediul în Ciprus, Pafos. Administrator este Myrianthous Nestoras.

 
Myrianthous Nestoras mai apare în firmele Bendis Invest SRL și Europlandbank SRL.

 
Bendis Invest SRL are sediul tot pe strada Străbună din Capitală, fiind controlată de Terra Invest SRL (asociat unic), cu administrator Groutidou Eftychia și Nestoras Myrianthous. Terra Invest SRL are sediul la Clinceni, pe strada Gladiolelor, județul Ilfov. Asociați sunt Helios Phoenix SRL (99,98%) și Myrianthous Costas, cu 0,01%, care este și administrator. Helios Phoenix SRL este înființată în 2013, cu sediul în Ilfov, oraș Măgurele, pe strada Atomiștilor. Asociați sunt CIC Financiar SRL (96,98%) și Helios Phoenix Cyprus Limited (3,01%). Administrator este Nestoras Myrianthous. Cic Financiar SRL este controlată de Starlock Limited – 99% și Helios (Partnerships) Limited – 1%, prima fiind din Cipru, iar cea de-a doua din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Administrator aici este Myrianthous Myrianthis.

 
Europlandbank SRL este înființată în anul 2021 și are sediul social tot pe strada Străbună, din București. Asociat unic este GM Olympian Parks Cyprus Limited, firmă din Cipru, iar administrator sunt Myrianthous Nestoras, Michail Savvas și Iuliana Popescu.
 

Incendiul din București


 
Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous au mai fost în centrul atenției în urmă cu ceva ani, când un depozit din Drumul Taberei a ars. Polițiștii bucureșteni au început urmărirea penală pentru distrugere împotriva a trei dintre administratorii societății Multicore Trading SRL, în urma incendiului izbucnit, pe 21 aprilie 2002, în depozitul deținut de firma la parterul unui bloc din Drumul Taberei și soldat cu distrugerea a zeci de apartamente. Potrivit presei naționale de la momentul respectiv, Costas Myrianthous, Myrianthis Myrianthous și Nestoras Myrianthous erau învinuiți de distrugere din culpă. Aceștia nu ar fi asigurat paza depozitului și nu au luat măsurile pentru a preveni producerea unui incendiu în spatiul avut în folosință.
 
Cei trei au fost urmăriți penal și într-un alt dosar, în care sînt acuzați de fals, uz de fals și evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 1 ianuarie 2001 – 21 aprilie 2002, cei trei au înregistrat în contabilitatea societății Multicore Trading SRL cheltuieli fictive în valoare totală de peste un miliard de lei. În același timp, ei au fost acuzați că au prejudiciat statul cu 380 de milioane de lei, sustragându-se de la plata impozitelor și taxelor prevăzute de lege. La percheziția făcută de polițiști la sediul firmei Multicore Trading SRL, au fost găsite mai multe facturi fiscale și chitanțe fiscale în alb, pe care erau aplicate ștampile ale altor societăți comerciale.
 
Anchetatorii au mai descoperit că respectivii mai erau asociați în alte patru firme cu sediul în București, care vor fi și ele controlate în cadrul anchetei. Anchetatorii au aflat că firma Multicore Trading SRL a solicitat un împrumut de 500.000 de dolari de la o banca comercială greacă, această impunându-le încheierea unui contract de asigurare cu o firma specializată. Contractul de asigurare a fost semnat pentru 200.000 de dolari pe clădire, 45.000 de dolari pentru mobilier și birotică, 600.000 de dolari pentru stocul de marfă și pentru o asigurare de 900.000 de dolari pentru pierderi din profitul brut.
 
 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Palas Park SRL, firmă controlată de un offshore cipriot, vrea să dezvolte afaceri la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii