Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:41 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujbă la Parohia Sfântul Ierarh Nectarie din Constanţa. Va fi dezvelit un monument. Cui va fi închinat şi cu ce prilej

ro

17 Feb, 2019 08:09 1572 Marime text
 
 
Astăzi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron. 
 
Cu acest prilej, la parohia „Sf. Ierarh Nectarie Taumaturgul, Sf. M. Mc. Teodor Tiron și Sf. Ierarh Luca al Crimeei” din Constanța (zona Medeea) va fi oficiată Sfânta Liturghie de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
După Sfânta Liturghie va avea loc sfințirea unui monument închinat preoților, învățătorilor și gospodarilor, întrucât suntem în Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari).
 

Sfântul Mare Mucenic Teodor Tiron a fost ostaş în ceata Tironilor sau recruților din legiunea condusă de generalul Vringa.

ând s-a poruncit ca toţi soldaţii să jertfească idolilor, Teodor nu a intrat în templu. Pentru multa dragoste pe care ostaşii o aveau faţă de Teodor, Vringa l-a lăsat câteva zile să se hotărască.

În acest timp, Teodor s-a rugat lui Dumnezeu să-i dea răbdare, iar ca să arate neputinţa zeilor, a dat foc noaptea templului păgân.

Din porunca dregătorului Puplie, a fost supus la chinuri și de fiecare dată rămânea nevătămat. Atunci, dregătorul plin de mânie a poruncit ca Teodor să fie aruncat într-un cuptor cu foc și, astfel, şi-a dat sufletul în mâinile lui Dumnezeu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii