Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:30 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația intervențiilor în iulie 2023 În România, sute de mii de persoane au fost resuscitate de urgență din cauza caniculei

ro

25 Jul, 2023 11:47 802 Marime text
Foto cu rol ilustrativ. Sursă foto: IGSU
  • Sute de mii de misiuni de urgență au fost create din cauza temperaturilor extreme din iulie 2023.
 
Conform unui comunicat de presă pus la dispoziție de Serviciul de Telecomunicații Speciale, în contextul avertizărilor meteo de caniculă emise de la începutul lunii iulie 2023, cea mai mare parte a apelurilor de urgență anunțate la 112 au vizat solicitări de asistență medicală din partea echipajelor de la Ambulanță și de la SMURD.
 
În perioada 01 – 23 iulie 2023, la nivel național, operatorii STS ai Serviciul de urgență 112 au preluat 783.969 de apeluri, din care 396.690 (50,60%) au constituit cazuri de urgență. Dintre acestea, 183.833 au fost urgențe medicale (46,34%).
 
Cele mai multe solicitări medicale s-au înregistrat în data de 17 iulie a.c., când peste 7.504 de apelanți au sesizat probleme clasificate de către operatorii 112 în categorii precum probleme respiratorii severe, persoane conștiente căzute în locuri publice/cu probleme medicale în locuri publice, accidente determinate de caniculă/hipertermie/temperaturi extreme, respectiv urgențe medicale diverse, ceea ce reprezintă 5 apeluri în fiecare minut.
 
Încărcarea cea mai mare a activității Serviciului de urgență 112 s-a resimțit în județele din sudul și vestul României, vizate de temperaturi extreme și indice de disconfort ridicat.
 
Totodată, de la începutul lunii iulie s-au intensificat apelurile de urgență care anunță arderi necontrolate și incendii de vegetație uscată. Astfel, luna aceasta au fost anunțate la 112 3.071 astfel de evenimente.
 
Serviciul de Telecomunicații Speciale a luat în această perioadă mai multe măsuri tehnice și operaționale pentru a asigura transferul cu rapiditate al fiecărui caz către agențiile responsabile – Ambulanță, ISU-SMURD, Poliție, Jandarmerie, Salvamont. În medie, operatorii STS preiau apelurile la 112 în patru secunde, a mai precizat sursa citată.
 
Astfel, sunt adaptate permanent fluxurile de lucru între operatorii STS și dispecerii agențiilor de intervenție și se suplimentează, după caz, numărul de operatori în intervalele orare cu aflux de apeluri.
 
Reamintim importanța apelării responsabile a numărului unic 112, doar în situații de urgență care presupun intervenția imediată la fața locului.

Citește și:

Județul Prahova: Incendiu de proporții în Berceni! Zeci de animale au ars de vii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii