Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şi-a dat viaţa pentru salvarea unor copii de la înec Primul primar postrevoluţionar al Constanţei a fost condus pe ultimul drum (galerie foto)

ro

13 Jul, 2013 00:00 7094 Marime text
În cursul zilei de ieri, Barbu Dănescu, primul primar al Constanţei după Revoluţia din 1989, a fost condus pe ultimul drum de familie, apropiaţi, dar şi de colegi.

Printre cei care au venit să-şi exprime regretele şi sprijinul s-au numărat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Cristian Darie, scriitorul şi profesorul Nicolae Cuşa, alături de alţi foşti revoluţionari.
Slujba regretatului erou s-a ţinut la Capela Militară, el fiind înmormântat în Cimitirul Municipal. Barbu Dănescu, în vârstă de 62 de ani a murit după ce a salvat doi copii de la înec. Amintim că tragedia a avut loc pe plaja cunoscută sub denumirea generică „Trei Papuci”, din spatele Spitalului Militar, unde în cursul dimineţii zilei de marţi, acesta a observat nişte copii care se îndepărtaseră de geamandură. Minorii au fost doborâţi de valurile agitate ale mării.

Conform salvamarilor, fostul edil nu a ezitat, a înotat spre aceştia şi i-a adus pe mal, în siguranţă. Deşi era un bun înotător şi voluntar la Asociaţia Salvamarilor din Constanţa, acesta a necesitat intervenţii medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Constanţa.

Din păcate, efortul depus pentru a salva copii l-a costat viaţa pe fostul revoluţionar, lăsând în urmă multă durere în sufletul apropiaţilor.
Potrivit soţiei sale, Georgeta Dănescu, el a fost un om minunat, iubitor, muncitor şi devotat, care ajuta pe oricine fără să aştepte ceva în schimb.

De asemenea, acesta este admirat de cunoscuţi pentru bunătatea şi dedicarea sa acordată oraşului Constanţa. Fostul oficial a fost şi primul preşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale Constanţa şi a luptat cu îndârjire pentru înfiinţarea Universităţii Ovidius.

Roxana ŢIPARU/Emilia CREŢU, studente Anul II Jurnalism Universitatea Ovidius
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii