Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Sfintii Martiri Brancoveni" relanseaza campania anti-avort

ro

12 Mar, 2009 03:03 2241 Marime text

Începută în octombrie 2007, sub genericul „Împreună salvăm vieţi", campania ia un nou avânt în această perioadă, în Constanţa, cu scopul de a trage un semnal asupra riscurilor generate de avort.

Iniţiativa este susţinută în baza unui protocol încheiat cu Arhiepiscopia Tomisului, dar şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, al cărui rol va fi acela de a asigura buna desfăşurare a informării elevilor cu privire la riscurile pe care le constituie avortul şi măsurile contraceptive. Campania se va desfăşura pe mai multe fronturi: organizarea de conferinţe, distribuirea de fluturaşi şi materiale educative audio şi video în şcoli sau pe Internet, cât şi multiplicarea a peste 50.000 de broşuri intitulate „Cu ce preţ?", care vor trebui să ajungă la toţi elevii, de la clasa a VII-a până la cei de a XII-a.
Reprezentantul fundaţiei, Cezar Axinte, a declarat că prin aceste demersuri doreşte să atragă atenţia societăţii civile, parcă paralizată din cauza lipsei educaţiei civice.
Astfel de proiecte educaţionale şi culturale promovate de Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni" încă de la înfiinţare sunt considerate de membrii săi drept o şcoală de formare spirituală şi catalogate ca o palidă rezistenţă în faţa necredinţei triumfătoare. De altfel, nu s-au sfiit nici să acţioneze în instanţă, unde au contestat în repetate rânduri aplicarea articolului 185 din Codul Penal, pe care îl consideră neclar şi care automat duce la interpretarea abuzivă a medicului care efectuează operaţia de avort. De altfel, preşedintele fondator al fundaţiei, Marcel Bouroş, a mai adăugat că este pentru prima dată când relaţia medic-pacient nu are un curs firesc, ci este un adevărat paradox în contextul în care adevăraţii pacienţi, mama şi copilul, se prezintă sănătoşi, iar operaţia „reuşită" înseamnă decesul copilului şi îmbolnăvirea mamei, pusă ulterior în faţa unor situaţii medicale dificile.
Criticile aduse medicilor nu se opresc aici, pentru că fundaţia consideră că nu poţi alege între viaţă şi moarte în numeroasele cabinete private din scări de bloc, cu o singură masă de operaţie şi o sală de aşteptare formată din două scaune.

„Adevărata criză este cea spirituală"

De această părere este Cezar Axinte, care nu a negat criza existentă sub raport economic, dar consideră că o posibilă soluţie ar fi buna informare şi educare a tineretului în spirit creştin, care să facă faţă tuturor impedimentelor şi situaţiilor cruciale, susţinând că „avortul nu este nici etic, nici estetic, nici moral şi nici religios".
Fundaţia se ocupă cu acte de caritate şi a elaborat o serie de programe de ajutoare sociale pentru oamenii nevoiaşi. Tocmai din acest motiv, membrii resping cu vehemenţă eticheta de organizaţie „legionară" şi susţin că nu au nicio culoare politică.
În faţa moralei individualiste care propagă ideologia de „act sexual responsabil" sau „protejat", Cezar Axinte a concluzionat că astfel se împiedică aplicarea „Jurământului lui Hipocrate" şi „ne confruntăm cu înlocuirea interesului vieţii cu interesul pacientului, ca valoare supremă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ciprian 12 Mar, 2009 11:45 bwahahaa , asta da campanie , oare ce femeie depravata care este prostituata ar renunta la avort ... la noi in romania inca suntem ca in jungla asa ca prea greu fara avort