Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorul PSD Felix Stroe, prezent la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila (GALERIE FOTO)

ro

06 Jul, 2023 13:21 1104 Marime text
foto: Facebook/ Felix Stroe
Senatorul Felix Stroe a participat la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. 

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură, cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România și al treilea din Europa (ca deschidere centrală) a costat în final peste 2 miliarde lei, 85 % din finanțare fiind asigurată prin fonduri europene., a spunctat Felix Stroe prin intermediul unei postări pe pagina de socializare. 


Iată ce a postat senatorul pe pagina de socializare: 

Pe 15 ianuarie 2018, în prezenţa premierului Mihai Tudose, în ultima zi de mandat a cabinetului său, am semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Am spus atunci, în calitate de Ministru al Transporturilor, că este un proiect care va fi construit de o asociere de firme din Europa şi din Asia, ceea ce oferă un surplus de simbolistică importanţei acestui proiect. Și, mai recent, am declarat: „Sunt mândru că am pus umărul la acest proiect grandios, care s-a materializat, în ciuda piedicilor și a celor care chibițau de pe margine, să nu se facă nimic!”

Podul peste Dunăre de la Brăila, una dintre cele mai complexe lucrări de infrastructură, cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România și al treilea din Europa (ca deschidere centrală) a costat în final peste 2 miliarde lei, 85 % din finanțare fiind asigurată prin fonduri europene.

Am încredere că primul ministru, președintele PSD Marcel Ciolacu, va urmări atent finalizarea acestui obiectiv de importanță EUROPEANĂ, care mai include, pe lângă viaductul cu o lungime de 1.974 metri, realizarea a 24 de kilometri de drumuri de legătură, 19 kilometri 2×2 varianta Jijila și alți 4,3 km varianta scurtă Smârdan-Măcin, cu profil de Drum Național. În primii 5 ani de la deschidere, trecerea Podului va fi gratuită.

Am promis că vom face - împreună vom construi, în continuare!


Citește și: Sorin Grindeanu, la inaugurarea Podului peste Dunăre. „Este un pod pe care l-aş numi un pod al speranţei“ (VIDEO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii