Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se musamalizeaza bataia la Fundatia de Servicii Islamice?!

ro

08 Jun, 2009 01:37 6326 Marime text
cap_1.jpgUnchiul unui adolescent de etnie turcă a înaintat o adresă către Muftiatul Cultului Musulman, în care spune cum nepotul său a fost agresat fizic de pedagogul său. De cealaltă parte, directorul fundaţiei unde este cazat tânărul respinge orice acuzaţii. 

Din relatările rudei adolescentului, incidentul s-ar fi produs în luna aprilie, când Şoaip Balci, profesor în cadrul Fundaţiei de Servicii Islamice din România, l-ar fi lovit pe elevul de clasa a IX-a. La rândul său, semnatarul adresei, Abibula Erolan, afirmă că, după ce a aflat de această agresiune fizică, s-a prezentat la sediul fundaţiei pentru a discuta cu acest cadru didactic, dar s-a lovit de reticenţa lui. Ba, mai mult, ar fi fost dat afară din fundaţie. „Domnule Muftiu, vă aduc la cunoştinţă următoarele. Nepotul meu a fost lovit cu un scaun peste mână de către domnului Şoaip Balci, membru al FSIR. În acest sens, m-am deplasat la sediul Fundaţiei din Constanţa şi am avut o întrevedere cu domnul Şoaip. În data de 02 aprilie 2009 l-am întrebat cine conduce această fundaţie şi el mi-a râs ironic şi mi-a zis că cineva din Turcia. La plecare l-am atenţionat pe domnului Şoaip să nu mai bată copiii, iar el m-a agresat verbal, spunându-mi să ies afară şi că ele este şef", se relatează în adresa nr. 272 din 13 aprilie 2009. Uimitor este că atât părinţii băiatului Metin Molagea, cât şi fratele său, Aidîn Molagea, din Moviliţa, dezmint cele spuse de semnatarul adresei trimise Muftiului. Părinţii adolescentului au făcut chiar o declaraţie care, coincidenţă sau nu, este depusă în aceeaşi zi cu adresa înaintată Muftiului. Cei doi spun că ei „nu au nicio problemă cu Fundaţia" şi că afirmaţiile celeilalte rude sunt „total greşite". Este aceeaşi declaraţie pe care directorul Fundaţiei de Servicii Islamice din România a scos-o imediat din birou şi ne-a întins-o, întrebându-ne de la cine am primit celălalt document incriminator.   

„Este o exagerare"

„Fundaţia este deschisă din 2001. În fiecare an rămân aici în jur de 35 de copii. Ei vin cu acordul părinţilor. La noi nu se întâmplă aşa ceva. Este doar o exagerare, s-a făcut din ţânţar armăsar", a replicat Eynalli Abdurrahman, directorul fundaţiei. Acesta spune că agresiunea fizică despre care se vorbeşte nu este adevărată, iar copilul se află, în continuare, la Fundaţie. Şi totuşi, unde este adevărul? Iese fum fără foc?

{mos_ri:Fundaţia de Servicii Islamice,Muftiat}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • un cititor 27 Nov, 2010 00:57 Cautand cateva informatii despre aceasta fundatie, am gasit acest articol. As avea si eu o nelamurire.Daca tot se ocupa de copiii musulmani,e normal sa institutionalizeze un copil de 8 ani, de religie ortodoxa,provenit dintr-o familie mixta,unde tatal este roman si mama musulmana,dar ulterior botezata in religia ortodoxa? Am informatii ca acest copil este tinut acolo contrar vointei acestuia si a tatalui,ba chiar obligat sa invete Coranul. Ce se va alege de acest copil?
  • @pentru un alt cititor (cam analfabet) 21 Jul, 2009 15:21 Daca tot doresti sa fii trivial , invata mai inainte Limba Romana ! Corect se scrie " MA - TA " ! Se scrie cu CRATIMA! Nu cum ai scris matale (chiar daca apare cu stelute, datorita filtrului care ii tempereaza pe cei ca tine, cu IQ-ul subunitar). Deriva din " MAMA TA" ... Mai invata gramatica !
  • un alt cititor 20 Jul, 2009 21:17 m**a este interzisa pe teritoriul turciei BOULE
  • @ un cititor si mai hot 04 Jul, 2009 13:47 Cat despre articolele la care faci referire , "prietene", ori esti prost ori te prefaci?!? Eu am vazut acolo pe acel blog ca in ceea ce priveste fragmentele preluate se da si sursa . Asa ca ... DOOOGHHH ! Daca blogul respectiv ar fi fost de 2 lei si ar fi publicat "neadevaruri" nu ar mai fi creat atata valva si atata agitatie printre cei ca tine ... :))))) Nervosule!
  • @ un cititor si mai hot 04 Jul, 2009 13:18 Amice , daca esti ferm convins ca pe acel blog se vor pune materiale avand la baza motorul de cautare GOOGLE , explica tu de unde au aparut acele fotografii publicate de autor in ultimul articol? Tot de pe Google? :))))) Esti nervos "prietene"? Te precipiti in a-ti da cu presupusul? Ai rabdare ! nu te mai grabi ca fata mare la maritat! Cu siguranta autorul acelui blog (patriahotilor . blogspot . com) are surse din interior !!!!!!!!
  • un cititor si mai hot 01 Jul, 2009 23:07 Prietene, in patria hotilor tu risti sa fi cel mai mare dintre ei. Ne prostesti cu informatii de pe search google. Pai iti spun eu de acum ce o sa ne "povestesti" pe blogul tau de doi lei : http://www.dezvaluiri.ro/exclusiv/73.html La fel ai procedat si cu alte asociatii; daca esti asa tare da un search si dupa "muftiu" "scandal ambasadori". Daca nu faci asta pe bune daca nu-ti FURI singur caciula, pardon ... cureaua. Sau ce mai conteaza ?
  • un cititor 30 Jun, 2009 12:36 IN CURAND PE patriahotilor . blogspot . com - NOI DEZVALUIRI DESPRE SECTELE ISLAMICE CARE ACTIVEAZA PE TERITORIUL ROMANIEI (din interiorul Fundatiei de Servicii Islamice) !!!!!! FUNDATIA DE SERVICII ISLAMICE ESTE ACEEASI CU SECTA SULEYMANCILAR DIN TURCIA (secta interzisa pe teritoriul Turciei).