Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase ani cu executare Bărbat condamnat pentru trafic cu migranți. A ascuns în remorcă zece străini

ro

01 Sep, 2023 13:27 711 Marime text
  • Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractată o remorcă și se deplasa pe ruta România – Ungaria.

Un cetățean român a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de trafic de migranți și conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Bărbatul a fost cercetat către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru un transport ilegal de migranţi a căror viaţă le-a fost pusă în pericol prin modalitatea de ascundere.

Acţiunea a avut loc în luna septembrie a anului trecut, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 48 de ani. Bărbatul se afla la volanul unei autoutilitare de care era tractată o remorcă și se deplasa pe ruta România – Ungaria.

„O echipă formată din doi polițiști de frontieră și un câine de serviciu a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport, în urma căruia, câinele de serviciu a semnalat prezența unor persoane în remorcă. După control, au fost descoperiți, ascunși într-un locaș special amenajat aflat de-a lungul axului central al remorcii, 10 cetățeni străini, a căror viață le-a fost pusă în pericol.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele ascunse erau cetățeni din Bangladesh și India, cu vârste cuprinse între 22 și 49 de ani, intraţi legal în ţara noastră şi intenţionau să ajungă în Italia. În plus, la verificări s-a stabilit că șoferul nu poseda permis de conducere. Migranţii fuseseră preluaţi de pe Valea Mureşului şi transportaţi aproximativ 80 de km ascunşi în locaşul respectiv. Aceştia ar fi trebuit să plătească pentru transport câte 1.000 de euro fiecare.

Cercetările au fost finalizate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, iar șoferul a fost condamnat de către Tribunalul Arad la 6 ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți și 1 an și 6 luni pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere“, transmite Poliția de Frontieră. 


Citește și:

Metoda „lover boy“Doi bărbați din Giurgiu ar fi racolat mai multe femei pentru prostituție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii