Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sancțiune pentru comercializarea ilegală a produselor lactate, aplicată de polițiștii locali (galerie foto)

ro

09 Oct, 2019 12:33 1534 Marime text


Urmare a controalelor organizate și desfășurate zilnic de către lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală  din cadrul Primăriei Municipiului Constanța pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică au fost constatate în data de 08.10.2019 un număr de 226 sancțiuni în valoare de 64.295 lei.

Redăm cu titlu de exemplu câteva din faptele antisociale depistate de lucrătorii instituției în cursul zilei de ieri:

În timpul unei actiuni zilnice în  zona pieței agroalimentare Tomis 3, organizate pentru combaterea comerțului stradal neautorizat din perimetrul cuprins între Bulevardul Tomis, Bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Soveja, polițiștii locali au depistat la intervale orare diferite ( 12.32, respectiv 16.50) o persoană de sex masculin, în vârstă de 46 de ani care comercializa în mod ilegal și în condiții improprii produse lactate.

Produsele alimentare erau oferite spre vânzare dintr-o sacoșă de plastic în număr de 7 bucăți , având totodată depozitate/ascunse  în portbagajul unui autoturism alte 138 bucăti, în greutate de circa 500 gr, fiecare.

Persoana depistată a fost sancționata contravențional cu amendă totală de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite,  dispunându-se și sancțiunea complementară de confiscare a bunurilor destinate/folosite la săvârșirea contravenției, respectiv: 145 de bucăti de cașcaval fără documente de proveniență și depozitate în condiții improprii comercializării.

Pe această cale, recomandăm cetățenilor să se alăture demersurilor polițiștiilor locali pentru eradicarea comerțului ambulant și să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate, întrucât comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitatare și comercializare și nu poate elibera bon de casă  prin care să fie justificata tranzacția comercială, existând riscul achiziționarii unor produse neconforme care pot afecta sănătatea.

O altă faptă antisocială a fost constatată la intersecția Strada Constantin Brătescu /Strada Jupiter unde polițiștii locali au depistat o persoană care a depozitat pe domeniul public saci menajeri și diverse obiecte, transformând locul într-un depozit clandestin de gunoi.

 Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă de 400 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L nr.184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța.

 De asemenea, lucrătorii instituției au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de normalitate pe mijloacele de transport public de persoane, ocazie cu care au constatat 66 de abateri de la normele legale.

Printre călătorii dintr-un autobuz 48 s-a aflat și o persoană în vârstă de 87 de ani care era dezorientată, confuză , nu stia unde locuiește, șoferul mijlocului de transport spunând că persoana s-a plimbat mai multe minute și nu știa unde să coboare.

  Persoana în cauză a fost identificată și condusă la adresa de domiciliu de pe strada Toplog de către polițiștii locali și predată familiei care semnalase dispariția acesteia la serviciul 112.

Sursa foto: Poliția Locală Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii