Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:06 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Salvarea Edificiului Roman cu Mozaic. Mâine este ultima zi în care pot fi depuse ofertele firmelor interesate

ro

07 Jan, 2020 00:00 533 Marime text

Cea de-a treia licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru salvarea Edificiului Roman cu Mozaic este aproape de final. Mâine este ultima zi în care operatorii economici interesaţi pot depune oferte pentru contractul de peste 10 milioane de lei.


Conform anunţului publicat în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 ianuarie, la ora 15.00. Acesta este, de altfel, şi momentul stabilit pentru deschiderea ofertelor în SEAP.


Aşa cum menţionam şi în ediţiile anterioare, aceasta este cea de-a treia licitaţie organizată de Consiliul Judeţean Constanţa pentru salvarea Edificiului Roman cu Mozaic. Contractul este denumit„«Servicii de proiectare (PT + DDE), Servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi Execuţie lucrări» aferente proiectului «Restaurarea, conservarea, amenajarea şi punerea în valoare a Edificiului Roman cu Mozaic», cod SMIS 116049“.


Valoarea estimată a contractului este de 10.298.030,29 de lei. Autoritatea contractantă este Consiliul Judeţean Constanţa, iar criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate - preţ. Componenta financiară are o pondere de 85 %, punctajul maxim ce poate fi obţinut pentru acest capitol fiind de 85 de puncte, iar componenta tehnică are o pondere de 5%, punctajul maxim fiind aici de 5 puncte.


Cu o ocazie anterioară, Marius Horia Țuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, declara legat de proiectele pentru salvarea Edificiului Roman cu Mozaic şi, respectiv, a Mormântului Pictat de tip Hypogeu: „Deşi suntem într-o mică întârziere, care nu a depins de Consiliul Judeţean, în ceea ce priveşte atribuirea acestor două contracte, nu există pericolul să pierdem finanţările“. Cu aceeaşi ocazie, Țuţuianu a mai subliniat: „Am convingerea că specialiştii în execuţia lucrărilor necesare acestor două monumente istorice se vor prezenta la următoarea licitaţie şi vor reda constănţenilor o parte din istoria judeţului“.


Citeşte şi:

Constanţa, în 2019 Licitaţii pentru fărâme de istorie. Tentativele CJC de a reabilita monumentele unice ale oraşului (galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii