Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:15 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sabina Vieru, hoata din SUA, a investit banii furati in Sea Breeze Resort (galerie foto)

ro

25 Jan, 2010 01:34 7400 Marime text

cap_4.jpgPresa autohtonă a titrat la sfârşitul săptămânii trecute, că o româncă a fost condamnată în Statele Unite la patru ani de închisoare pentru fraudă.

Sabina Vieru, în vârstă de 40 de ani, va trebui să plătească mai mult de 7 milioane de dolari către firma la care lucra, Daimler Trucks North America LLC, fostă Freightliner LLC, cu sediul în Portland. A fost prinsă în urma unei anchete a FBI în urma căreia s-a descoperit că Sabina Vieru a deturnat peste 6,7 milioane de dolari din conturile clienţilor companiei, transferând mai mult de 3 milioane de dolari într-un cont propriu. Cu aceşti bani, ea a cumpărat proprietăţi în Statele Unite.

De asemenea, o parte din bani a fost investită proiect imobiliar pe litoralul românesc al Mării Negre. Este vorba despre Sea Breeze Resort, un ansamblu format din cinci clădiri, situat în zona de Nord a staţiunii Mamaia, mai exact în perimetrul cunoscut sub numele de Depozit 10. Potrivit site-ului www.seabreeze.ro, ansamblul a fost dezvoltat de SC Black Sea Development Grup SRL, cu sediul în Năvodari, str. Albinelor FN, printre ai cărei asociaţi s-a aflat şi Sabina Vieru. Acum, Registrul Comerţului ne spune că femeia, condamnată la patru ani de închisoare, mai este asociată doar în SC Euroamerican SRL, societate cu sediul în localitatea Vlădiceni, judeţul Iaşi. Revenind la Sea Breeze Resort şi la Black Sea Development Grup, trebuie spus că proiectul a beneficiat de o amplă campanie de publicitate în publicaţiile cu specific economic de la nivel central, care prezentau laudativ „investiţia de 15 milioane de dolari" de la malul mării. Aflată acum în stadiul de deschidere a procedurii de insolvenţă, Black Sea Development Grup a fost înfiinţată în 2005, avându-i ca fondatori pe „americanii" Sica Nacu, Samuel Ranca, Sabina Vieru, Gavril Sighiartău şi Robert Bransford Rosenberg.

seabreeze05.jpgDoi ani mai târziu, condamnata Vieru şi Gavril Sighiartău cesionează 10 părţi sociale din totalul de 40 către Cristian Şerban, cetăţean la fel de american ca şi restul, cu domiciliul în Ontario. În 2009, Sabina Vieru se retrage din societate, iar pe lista asociaţilor Black Sea Development Grup rămân Sica Nacu, Samuel Ranca, Cristian Şerban, Gavril Sighiartău şi Robert Bransford. Şi, chiar dacă se spune că Sabina Vieru a băgat banii furaţi de la americani în afacerea imobiliară de la malul mării, se pare că aceştia nu au fost de ajuns. În octombrie 2007, Black Sea Development Grup a contractat un credit ipotecar în valoare de 1 milion 400 de mii de euro, punând gaj construcţiile din Mamaia Nord. Menţionăm că am încercat să îl contactăm pe Cristian Şerban pentru a-i cere o declaraţie în legătură cu fosta sa asociată, Sabina Vieru şi cu acuzaţiile potrivit cărora o parte dintre banii furaţi din Statele Unite au fost investiţi în Sea Breeze Resort, însă acesta nu a fost de găsit. Cristian Şerban este implicat în firmele Black Sea Consulting Grup, Black Sea Development Grup, Stone Construction Group, Black Sea Investments Company, Marom Stil şi Marine Engine Services.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii