Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:01 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reuniune la vârf pentru apa locuitorilor din Năvodari Felix Stroe - „RAJA a făcut ce trebuia să facă firma Astaldi" (Galerie foto)

ro

23 May, 2012 00:00 2063 Marime text
Raja-lucrariconductaavarieOvidiu1.jpgPrefectul Judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă a spus că problema ar fi durat mult mai mult, dacă nu ar fi existat intervenţia promptă a echipelor SC RAJA SA

După câteva zeci de ore în care s-a muncit continuu, angajaţii RAJA SA au soluţionat problema locuitorilor din Năvodari, Lumina şi Corbu. Astfel, de noaptea trecută cele trei localităţi au apă la robinete, după o pauză de câteva zile. Ieri, pe şantier, Felix Stroe, directorul SC RAJA SA, a declarat că s-a depusun efort considerabil pentru ca lucrările să fie finalizate în cel mai scurt timp. „Astaldi a deviat conducta de apă şi gaze, cu aprobare. Sâmbătă, o viitură foarte puternică a lovit conducta de apă, care era descoperită. Astfel, cele trei localităţi au rămas fără apă. (...) RAJA a făcut această lucrare, deşi trebuia făcută de cei de la Astaldi", a mai spus Felix Stroe. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, a spus că „nimeni nu avea cum să prevadă cele întâmplate" şi că îşi cere scuze, în public, faţă de toţi cei afectaţi de problema conductei.

Pentru o localizare mai exactă, avaria a fost identificată la ieşire din localitatea Ovidiu, în zona nodului rutier şi şoseaua de centură, pe varianta oraşului. Prezent în mijlocul echipelor de muncitori care au lucrat la foc continuu, Felix Stroe, directorul SC RAJA SA a declarat că angajaţii de la Astaldi au deviat conducta de apă şi gaze, cu aprobare. „Sâmbătă, o viitură foarte puternică a lovit conducta de apă, care era descoperită. Astfel, cele trei localităţi au rămas fără apă. (...) RAJA a făcut această lucrare, deşi trebuia făcută de cei de la Astaldi", a mai spus şeful RAJA. Tot conform declaraţiilor lui Felix Stroe, din momentul în care RAJA a terminat lucrarea, fiind vorba despre o conductă de peste 20 de kilometri, umplerea ei şi intrarea sub presiune va dura circa 5 - 6 ore. Din acest motiv, abonaţii din cele trei localităţi afectate vor avea apă după aproape cinci ore din momentul în care s-a reluat repomparea pe conductă. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, crede că „din punct de vedere tehnic, vinovaţi pentru cele întâmplate sunt cei de la Astaldi". „Starea de panică trebuie depăşită. Astaldi trenează cu lucrările. Au decopertat conducta pentru finalizarea lucrărilor, iar sâmbătă aceasta s-a rupt. Trebuie să se ştie că s-a intervenit imediat. S-au luat măsuri omeneşti. Nimeni nu şi-a dorit ca toate acestea să se întâmple. (...) Îmi cer scuze, public, în faţa celor afectaţi de situaţie. Decât să le dăm apă otrăvită, mai bine nu le mai dăm deloc", a mai spus şeful CJC.

„Apreciez cum s-a intervenit şi cum s-a lucrat"

Şi el prezent în zona avariei, prefectul Judeţului Constanţa, Bogdan Huţucă a spus că problema ar fi durat mult mai mult, dacă nu ar fi existat intervenţia promptă a echipelor SC RAJA SA. „Este foarte important că în această seară (nr. 22 mai) se va da drumul apei. Regret cele întâmplate şi că locuitorii din Năvodari, Lumina şi Corbu au fost nevoiţi să treacă prin această situaţie. Trebuie să menţionez că apreciez cum s-a intervenit şi lucrat", a mai adăugat prefectul. De menţionat că, în ziua de 20 mai, la ora 21.00, după 48 de ore, în care echipele de intervenţii RAJA, dotate cu toate utilajele necesare au muncit non-stop, s-a reuşit remedierea avariei din zona nodului rutier de la Ovidiu, la conducta principală de alimentare cu apă. Imediat s-a pornit pomparea, dar fiind vorba de o conductă magistrală, cu o lungime de peste 20 km, până la umplerea şi intrarea ei sub presiune, au mai trecut câteva ore, iar abonaţii afectaţi din Lumina, Năvodari şi zona Industrială Midia au avut apă la robinete în această dimineaţă. Cu toate acestea, conducta, cu o vechime de peste 40 ani, a cedat din nou, tot în zona Ovidiu, motiv pentru care SC RAJA SA Constanţa a fost nevoită să întrerupă din nou alimentarea cu apă pe conductă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii