Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrospectivă Accidente rutiere grave petrecute în 2022. Ambulanță căzută în șanț în zona Dacia și patru minori decedați la Cobadin (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

04 Jan, 2023 14:49 2126 Marime text
 Anul 2022 a fost marcat de mai multe evenimente rutiere deosebit de grave.  Zeci de personae și-au pierdut viața doar în acest an în accidente rutiere petrecute în județul Constanța, iar alte zeci au fost rănite și au ajuns la spital.

Un eveniment rutier grav a avut loc  pe 7 aprilie, în jurul orei 20.05, în municipiul Constanța. polițiștii constănțeni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe bulevardul Mamaia. La  locului polițiștii au stabilit faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de doi bărbați. În urma impactului, unul dintre vehicule a fost proiectat într-un copac, rezultând decesul unuia dintre conducătorii auto, de 44 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală. Persoana decedată este un angajat al unei firme de delivery.
 


Impact violent cu parapetul de pe marginea drumului
 
În data de 5 iunie, în jurul orei 18.47, prin apel unic de urgență 112, salvatorii au fost solicitați să intervină la un accident rutier petrecut pe DN22A,Coinstanța-Tulcea unde un autoturism a lovit parapetul de pe marginea drumului.

În urma accidentului au rezultat trei victime încarcerate, două femei și un bărbat. Încă din timpul apelului, către locul accidentului au fost alocate – o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, un SMURD tip B și un SMURD tip C.

Din păcate, uneia dintre victime, o femeie în vârstă de 43 de ani, i s-a constat decesul la fața locului de către echipajul cu medic. Cealaltă femeie a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, iar șoferul, bărbatul, a refuzat transportul la spital”
 


Autocisternă răsturnată în apropiere de localitatea Crucea
 
În aceeași zi, la ora 18.52, prin apel la numărul unic de urgență 112, salvatorii au fost solicitați să intervină pe DN2A, la ieșire din localitatea Crucea către Hârșova, unde a avut loc un accident rutier între o cisternă care s-a răsturnat în afara părții carosabile și un autoturism. În urma accidentului, au rezultat două victime – bărbat și femeie, din autoturism, care au rămas încarcerate.

Către locul solicitării au fost trimise din primele momente o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare, un SMURD tip B și un echipaj medical tip C de la Serviciul Județean de Ambulanță.

Din păcate, ambele victime din autoturism prezentau leziuni incompatibile cu viața, constatându-se decesul la locul accidentului. 
 


Triciclu implicat într-un accident urmat de incendiu la Valu lui Traian
 
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină, în data de 4 iulie 2022, în județul Constanța, pe Calea Dobrogei, din localitatea Valu lui Traian. Impactul s-a produs prin ciocnirea unui autoturism cu un triciclu. În urma coliziunii, a rezultat o victima inconștientă. Conducătorul triciclului a decedat în urma accidentului rutier. După impact atât autoturismul cât și triciclul au fost cuprinse de flăcări.
 


Accident în sensul giratoriu la intrare în Constanța dinspre Valu lui Traian
 
În data de 28 iulie, în jurul orei 5.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în apropierea municipiului Constanța. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un bărbat, de 40 de ani, a condus un autoturism și ar fi pierdut controlul volanului intrând în coliziune cu un stâlp de pe marginea drumului.

În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a conducătorului auto.

Totodată, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Impactul a fost surprins de o camera de supraveghere din zonă. În imagini se observă cum autoturismul sare peste sensul giratoriu în curtea unei reprezentanțe auto din zonă.
 


Patru minori decedați într-un cumplit accident rutier la Cobadin
 
În data de 5 august, în jurul orei 1:40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3, în localitatea Cobadin. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între 2 autoturisme, conduse de un minor de 16 ani, respectiv un bărbat, de 23 de ani.

Din coliziune, ambele autoturisme au fost proiectate în alte 2 autoturisme parcate. În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a 2 pasagere din primul autoturism, de 13, respectiv 16 ani.

Totodată, a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto de 16 ani și a unui alt pasager din același autoturism, de 17 ani, precum și vătămarea corporală ușoară a celui de-al doilea conducător auto. Ulterior s-au stins poe patul de spital și ceilalți doi minori. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.


Accident în sensul giratoriu de la Palazu Mare

În data de  18 august, în jurul orei 05.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, la intersecția DN 2A cu strada Dumbrăveni, dinspre municipiul Constanța către orașul Ovidiu.

Potrivit IPJ Constanţa, deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 62 de ani, ar fi pierdut controlul asupra direcției către dreapta, ar fi pătruns în curtea unei societăți comerciale, unde ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de susținere al siglei firmei respective.

„În urma impactului, a rezultat decesul, la fața locului, a unui bărbat de 24 de ani, vătămarea corporală gravă a conducătorului auto și a doi pasageri din autoturism (un bărbat de 36 de ani și o femeie de 18 ani), precum și vătămarea corporală ușoară a 3 pasageri din autoturism, de 18, 22, respectiv 24 de ani. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală“ - au mai precizat reprezentanţii IPJ Constanţa.

 
10 persoane implicate într-un eveniment rutier la ieșire din localitatea Băneasa, județul Constanța

În data de 03 septembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină în  județul Constanța, la ieșire din Băneasa spre Ostrov pe DN3. La locul accidentului au fost trimise echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere pentru a stabili cu exactitate cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

În accident au fost implicate 10 persoane, dintre care: 7 adulți (5 bărbați + 2 femei) și 3 minori. Persoana careia i s-au aplicat manevre de resuscitare a fost declarată decedată la locul intervenției (femeie).

Mai multe victime au fost transportate la spital: Smurd Cernavoda - doi minori cu un adult (conștienti), Smurd Medgidia - doi adulți (constienți), Elicopter Smurd - un minor (conștient). Celelalte 3 persoane adulte (conștiente),  au fost transporatate la spital cu 3 ambulanțe SAJ.
 
Accident mortal la ieșire din localitatea Cobadin spre Negrești
 
În data de 7 septembrie un microbuz a fost implicat într-un accident mortal la ieșire din localitatea Cobadin spre Negrești, impactul fiind cu o autoutilitară. Evenimentul s-a produs în jurul orei 20.30, în urma impactului o femeie de 54 de ani pierzându-și viața.

Totodată, alte două persoane au fost rănite în accident, dar acestea au refuzat transportul la spital. La locul impactului s-au deplasat echipajele de descarcerare, autospeciala de stingere, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, precum și două echipaje SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea. Femeia care și-a pierdut viața în accident rămăsese încarcerată în urma impactului.

Ambulanță căzută în șanțurile săpoate în zona Dacia din Constanța
 
La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța.  Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 44 de ani, și o ambulanță, condusă de un bărbat, de 62 de ani, care se deplasa având semnalele acustice și luminoase în funcțiune.
 
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală ușoară a celor 2 conducători auto, precum și a asistentei din ambulanță, o femeie, de 23 de ani și 2 pacienți care se aflau în ambulanță, de 19, respectiv 4 ani.  În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 


Pieton spulberat pe DN 2A, în zona localității Crucea
 
În data de 20 octombrie, în jurul orei 23.00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 2A, în zona localității Crucea.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 43 de ani, a accidentat un pieton, bărbat, momentan neidentificat, care s-ar fi deplasat pe partea carosabilă. În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a pietonului.  În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 


Accident mortal între Movilița și Techirghiol
 
Accident rutier Techirghiol. Foto: Facebook/Plesca MihaiÎn data de 23 noiembrie un accident rutier grav a avut loc pe DN 38 în județul Constanța. Potrivit SAJ Constanța evenimentul rutier a avut loc între localitățile Techrighiol și Movilița. Din primele informații două persoane au fost rănite.  La fața locului au intervenit echipaje SMURD C, SAJ C și elicopterul SMURD.

În urma accidentului a rezultat decesul unei victime (femeie, 55 ani), iar a doua victima, barbat, 69 ani, a fost transportat la UPU Constanța de elicopterul SMURD.

Bărbatul a fost diagnosticat cu traumatism cranio cerebral, traumatism de membru inferior. Victima era conștientă când  a fost transportată la spital.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii