Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:39 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

lauraadamache.ro Gubana – reteta cozonac italian delicios, cu umplutura de fructe uscate

ro

30 Dec, 2018 20:23 365 Marime text

Gubana, reteta de cozonac italian

Gubana este un dulce italian, asemanator cu cozonacul traditional, originar din regiunea Friuli-Venezia Giulia, cu un gust absolut minunat si o consistenta de vis.

Umplutura cozonacului italian gubana este formata dintr-un amestec de fructe uscate, fructe confiate, biscuiti, miere si marsala.

Eu am inlocuit vinul marsala cu suc de portocale proaspat astfel incat sa il poata gusta si cei mici. Gubana se coace in forma rotunda si, in mod traditional, are forma de cochilie. Daca doriti, il puteti coace si in forma clasica de cozonac. Reteta cozonacului Gubana nu este complicata, v-o recomand cu mare drag.

Cozonac italian Gubana – Ingrediente (forma de 26 cm Ø)
Aluat cozonac Gubana – Ingrediente

600 -650 g faina pentru cozonac
150 ml smantana lichida naturala pentru frisca
150 ml lapte
150 g zahar
140 g unt moale
1 ou mediu + 2 gabenusuri
15 g drojdie proaspata / 5 g drojdie uscata
6 g sare
1 pastaie vanilie
2 linguri mix fructe confiate (coaja lamaie, portocala, chitra)
1 lingurita plina coaja portocala rasa
1 lingura zahar brun + 2 linguri fulgi migdale (pentru pudrat cozonacul)
1 gabenus + 2 linguri lapte caldut (pentru uns cozonacul)

Umplutura Cozonac Gubana

120 g biscuiti clasici de vanilie
40 g unt
70 ml suc proaspat de portocale
100 g migdale macinate
150 g nuci macinate
40 g cuburi de coaja confiata de portocale
100 g zahar
20 g cacao
20 g samburi de pin
20 g miere
1 ou mediu

Mod de preparare pe Reţete culinare Laura Adamache

Ti-a placut articolul?

Comentarii