Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. Varianta de modificare inițiată de PSD a fost respinsă de CLM

ro

31 Oct, 2022 13:32 1883 Marime text

Consiliul Local Municipal Constanța a respins în cadrul ședinței ordinare a CLM de luni, 31 octombrie 2022, proiectul de hotărâre pentru modificarea Regulamentului parcărilor, în varianta depusă de Partidul Social Democrat.

Vezi aici ședința live

UPDATE. Viceprimarul Rusu a răbufnit la adresa Feliciei Ovanesian în Comisia de Buget Finanțe! Ședință ordinară a Consiliului local al Municipiului Constanța. Proiecte importante pe ordinea de zi (VIDEO)

Proiectul mai sus menționat a picat. Așadar, Regulamentul parcărilor rămâne neschimbat. 
 
Potrivit proiectului, se propune ca în zona 0 constănţenii să plătească 2 lei/oră, iar în zona I - 1,5 lei/oră.

Totodată, social-democrații au dorit ca și abonamentul pentru zona 0 să fie valabil și pentru zona 1 și cer eliminarea zonei 2.
 
În același proiect de hotărâre se stipulează ca parcarea să fie gratuită între orele 20.00 și 8.00 și se introduce gratuitate la parcare pentru toate tipurile de autoriturisme electrice și hibrid.


Vă reamintim că și aleșii locali PNL si USR au un proiect de hotărâre care vine cu alte modificări pentru Regulamentul parcărilor, însă acesta nu a întrunit exigențele primarului de vreme ce a preferat să pună pe ordinea de zi proiectul PSD Constanța.

Modificările din noul regulament al parcărilor, propuse de USR Constanţa şi convenite alături de consilierii PNL, prevăd reducerea tarifelor, gratuitate pe timp de noapte în tot municipiul și reducerea tarifelor din Mamaia prin clasificarea unei importante părţi din staţiune în zona 2. 
 
Totodată, zona Peninsulară urma să fie declarată zonă de taxare 0, cu excepţia rezidenţilor, care ar urma să aibă posibilitatea achiziţionării unui abonament de parcare cu preţ aferent Zonei 2.

Prin introducerea pe ordinea de zi a ședinței de CLM a acestui proiect, primarul Chițac care nu a fost prezent la ședință a încercat să blocheze  orice încercare de modificare a Regulamentului parcărilor.

Dovada acestui fapt este votul împotrivă a aleșilor locali de la PNL și USR.


Citește și:

„Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica” Primarul Chițac promovează varianta PSD de modificare a Regulamentului parcărilor din municipiul Constanța (DOCUMENTE)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii