Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:54 22 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regulament nou Fără plete, bijuterii şi decolteu pentru personalul de la Autoritatea Naţională Protecţia Consumatorilor

ro

22 Aug, 2019 13:03 9399 Marime text
Preluarea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor de către fostul şef de la Constanţa, Horia Miron Constantinescu, a dus la o schimbare a regulamentului pe care angajaţii ANPC trebuie să îl respecte. Nu este vorba de conduita din teren, ci de vestimentaţie şi "look". Ordinul a fost semnat la data de 20 august şi intră în vigoare la 7 zile de la semnare.

Bărbaţii nu au voie să aibă părul lung, iar barba trebuie să fie medie. De asemenea, femeile, dacă vor să vină în fustă, trebuie să fie imediat deasupra genunchilor.
Pentru femei: ținută alcătuită din rochii, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri excesive, să fie clasice, decente sau costum două piese, cu fustă sau pantalon, (lungimea fustei imediat deasupra genunchilor, limita de decență); cămașă, bluză, fără decolteuri, fără paiete sau sclipici, haine mulate; se interzice purtarea bijuteriilor în exces, extravagante, opulente, ostentative, păstrând o limită de decență; se interzice machiajul strident, aspectul facial și capilar trebuie să fie îngrijit, decent.

Regulile bărbați: ținuta va fi alcătuită obligatoriu din cămașă, cu mânecă lungă, simplă, clasică, de culoare alb, albastru, bej, bleumarin, negru; pantaloni uni care trebuie să fie drepți, fără tăieturi, fermoare, imprimeuri; încălțămintea va fi alcătuită din pantofi uni, sunt excluse articolele de încălțăminte în stil sport (teniși, bascheți, adidași) și sandalele;haina de toamnă/iarnă nu va conține accesorii extravagante, în exces, fiind una clasică; este exclusă purtarea accesoriilor, bijuteriilor, se acceptă doar verigheta; aspectul facial și capilar îngrijit, decent, fiind interzis bărbaților purtarea părului și a bărbii de o lungime peste medie.

Interzis: pantalonii scurți, tăiați sau colanții, sandalele gen papuci de plajă, pălăriile sau șepcile, cămășile ieșite din pantaloni sau descheiate, hainele mulate indecent, îmbrăcămintea indicând afilierea la o bandă sau alte obiecte de îmbrăcăminte cu caracter ofensator, vulgar, rasist, sexist, obscen, haine cu desene sau cuvinte sugestive, slogane, sau imagini, inclusiv creaturi grotești, articolele de îmbrăcăminte sfâșiate, murdare și zdrențăroase, articolele de îmbrăcăminte provocatoare sau purtate provocator.

Ti-a placut articolul?

Comentarii