Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandările IPJ Tulcea pentru șoferi, în condiții meteo nefavorabile

ro

07 Feb, 2022 16:13 1805 Marime text


Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Tulcea recomandă participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile. 

Astfel, pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, conducătorii auto trebuie să acorde o atenţie deosebită stării tehnice a autovehiculului, adăugând că echiparea acestuia pentru circulația în condiții de iarnă - anvelope specifice sezonului, lanțuri antiderapante și rezervă de combustibil este esențială. 

Pentru o călătorie lipsită de evenimente neplăcute, IPJ Tulcea recomandă, conducătorilor auto, adoptarea unei conduite preventive - adaptarea permanentă a vitezei la condițiile de drum și păstrarea unei distanțe suficiente pentru a putea opri în siguranță, atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile.
 
Totodată, pietonilor le este recomandat să se deplaseze numai pe trotuar sau pe acostament, să se asigure și să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător. 
 
„Dorim tuturor participanților la trafic drum bun, lipsit de evenimente rutiere!”, precizează reprezentanții IPJ Tulcea. 

Foto Pixabay
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii