Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Reactualizarea bazei de date a permiselor de pescuit pentru consumul familial pentru anul 2024 în perimetrul RBDD

ro

28 Dec, 2023 09:29 912 Marime text


Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în baza atribuțiilor și prevederilor legale cu privire la emiterea permiselor de pescuit pentru consumul familial în perimetrul RBDD, pentru anul 2024, prin decizia guvernatorului ARBDD cu nr. 561/21.12.2023 a stabilit:

Începând cu data de 01.01.2024 se eliberează noi permise de pescuit familial pentru toți deținătorii acestui tip de permise, prin preschimbarea celor deja existente.

Această decizie a fost adoptată întrucât unele permise de pescuit eliberate pentru consumul familial sunt vechi și deteriorate, iar unele permise au fost emise de U.A.T-urile din RBDD, altele au fost emise de ARBDD fapt ce a dus la dublarea unor numere, denaturând evidența permiselor de pescuit pentru consumul familial și realitatea efortului de pescuit la nivelul RBDD.

Pentru vizarea permiselor de pescuit pentru consumul familial, pe anul 2024, solicitanții vor depune:
- cererea de vizare a permiselor de pescuit familial;
- permisul de pescuit pentru consumul familial vechi;
- copie C.I/B.I;
- 2 poze tip buletin;
- dovada achitării taxei de 4,20 lei.

Decizia a fost emisă în conformitate cu următoarele acte normative:
- Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervației Biosferei Delta Dunării cu modificările și completările ulterioare;
- H.G. nr. 1217/2012 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale ARBDD, cu modificările şi completările ulterioare;
- Ordinul nr. 975/2010 pentru aprobarea Normelor privind practicarea activității de pescuit pentru consumul familial în Rezervația Biosferei Delta Dunării;
- Legea nr. 216/2013 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 127/2010 pentru aprobarea unor măsuri destinate dezvoltării economico-sociale a zonei „Delta Dunării”

Despre ARBDD

Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării(ARBDD) este instituția publică înființată în anul 1990 cu menirea de a institui un regim special de administrare a patrimoniului natural din domeniul public de interes național al Rezervației Biosferei Delta Dunării, în scopul conservării sale și al refacerii habitatelor degradate, în corelație cu activitățile economice ale populației locale sau limitrofe, atribuții conferite prin Legea 82/1993, modificată și completată ulterior.


Citește și:
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, contract semnat cu o firmă din Ilfov. Iată ce va furniza (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii