Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răspuns la reclamaţiile localnicilor Strada Eternităţii din Tuzla rămâne şi astăzi sub asediul maşinilor de mare tonaj

ro

17 Feb, 2016 00:00 3940 Marime text


Comuna Tuzla se dezvoltă pe zi ce trece, însă faptul că noi investitori îşi deschid obiective aici poate crea unele neplăceri. Ieri, maşinile de mare tonaj care transportau pământ din zona bălţii din Tuzla, pentru nivelarea terenului de la ieşirea din localitate, teren pe care va fi construit noul depozit de materiale de construcţii, au deranjat locuitorii de pe strada Eternităţii. Câţiva dintre localnicii din Tuzla ne-au semnalat prin intermediul reţelei de socializare Facebook aceste probleme.
 

„Ieri, toată ziua, au circulat vehicule cu greutate de 16 tone, care transportau pământ. Acest lucru a făcut ca găurile din şosea să se accentueze. Vibraţiile au provocat crăpături în pereţii caselor noastre“, a declarat unul dintre localnicii din Tuzla.

 
Mai mult, cetăţenii au sesizat chiar şi Poliţia, pentru a-i convinge pe şoferii vehiculelor de mare tonaj să schimbe traseul, deoarece li se dărâmă casele. Astfel, în cursul zilei de ieri, un agent de poliţie a înregistrat atât numerele vehiculelor de mare tonaj, cât şi datele şoferilor, chemându-i la sediu, pentru desfăşurarea anchetei, pe responsabilii firmei, pentru a le fi verificată toată documentaţia. Agentul de poliţie a rugat şoferii să nu circule cu viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră, pentru a nu pune într-un pericol şi mai mare casele locuitorilor din Tuzla.

Ce spune administraţia locală?

 Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, viceprimarul localităţii Tuzla, Taner Reşit, a declarat că nu există un alt traseu, iar firma are toate avizele necesare. „Firma are autorizaţie, are certificat de urbanism. Chiar astăzi a plătit taxa de traumă stradală. Vehiculele de mare tonaj vor mai trece şi astăzi pe strada Eternităţii şi gata. Aceste maşini circulă pe acest traseu întrucât rutele ocolitoare sunt asfaltate şi noi nu permitem ca asemenea maşini să treacă pe străzile asfaltate în urmă cu puţin timp“, a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar Taner Reşit.

 
Mai mult, acesta dă asigurări că va merge şi în cursul zilei de astăzi, ca şi ieri, să discute cu reprezentanţii societăţii care intenţionează să construiască viitorul depozit de materiale de construcţii. Menţionăm că firma deţine un depozit de construcţii şi în localitatea Valu lui Traian. Reprezentanţii societăţii i-au promis viceprimarului că, după finalizarea procesului de transport al pământului, vor astupa cu piatră găurile din şosea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii