Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

RADET Constanţa cumpără energie electrică pentru anul viitor! Ce condiţii a impus la licitaţie (document)

ro

19 Oct, 2016 00:00 2388 Marime text
Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa doreşte să achiziţioneze energie electrică în perioada următoare, apelând la Bursa Română de Mărfuri (BRM), pentru a cumpăra 8.256 MWh, din care 8.197 MWh furnizare la joasă tensiune şi 59 MWh furnizare la medie tensiune. Consumul de energie electrică este estimat a fi suficient pentru perioada 1.11.2016 - 31.10.2017, pentru mai multe puncte şi centrale termice din municipiul Constanţa, dar şi sedii ale RADET Constanţa. Tensiunea de alimentare trebuie să fie de 380 V.
 
„Furnizorul de energie electrică va încheia contractele aferente serviciilor de sistem, transport, distribuţie, decontare piaţa angro de energie electrică, precum şi pentru energia de echilibrare, incluzând preţul total de furnizare şi contravaloarea acestor servicii. Ofertanţii trebuie să depună oferta scris în lei/MWh, cu toate tarifele incluse (achiziţie, transport, servicii de sistem şi de administrare piaţă, distribuţie şi furnizare), exclusiv acciza, TVA, taxa de cogenerare şi certificatele verzi.
 
În Ordinul de Sens Contrar vor fi detaliate toate tarifele şi taxele aferente preţului ofertat, în modul şi valoarea aprobate de ANRE. De asemenea, societăţile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună ordinul electronic, în format lei/MWh, care reprezintă doar preţul propriu de furnizare, preţ ferm pe 12 luni, fără tarife ANRE, acciză, TVA. Componenta «contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă» nu va fi evidenţiată în Ordinul de Sens Contrar, ea urmând a fi evidenţiată separat în factura de energie electrică, în modul şi valoarea aprobate de ANRE. Preţul certificatelor verzi - lege: valoarea certificatelor verzi facturate reprezintă produsul dintre valoarea cotei anuale obligatorii de achiziţie de certificate (CV/MWh) estimate de către ANRE, cantitatea de energie electrică înregistrată de client (în MWh) şi preţul mediu ponderat al certificatelor verzi achiziţionate de către furnizor”.
 
Costurile cu dezechilibrele vor fi suportate de furnizor în cadrul Părţii Responsabile cu Echilibrarea (PRE) din care face parte. Preţul propriu de furnizare va fi ferm şi nemodificabil pe toată perioada de derulare a contractului, inclusiv a actului adiţional, în cazul în care acesta va fi încheiat, singurele modificări ale tarifelor reglementate se vor face numai pe baza ordinelor emise de ANRE.
 
Potrivit caietului de sarcini, data începerii livrării este 1 noiembrie 2016, ora 00.00, iar plata contravalorii energiei electrice contractate se va face în termen de 60 de zile calendaristice de la data emiterii facturii de către furnizor. Societăţile interesate să participe la licitaţie trebuie să depună o garanţie bursieră de 9.350 de lei şi trebuie să ştie că la tranzacţie se va adăuga un comision al Bursei Române de Mărfuri de 0,65% din valoarea tranzacţiei, de la vânzător, la care se adaugă TVA. Şedinţa de tranzacţionare se va desfăşura utilizând platforma electronică a BRM în data de 20.10.2016, cu începere de la ora 10.00.
 
Dovada constituirii garanţiei bursiere şi ordinele de sens contrar vor fi transmise până în data de 20.10.2016, ora 9.30, la adresele: constanta@brm.ro, a.grigore@brm.ro. Termenul-limită de înscriere şi depunere a documentelor este 20.10.2016, până la ora 10.00, în format electronic, sau la sediul BRM - Terminalul Constanţa, bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 2A, bloc I 2, parter, Constanţa. Informaţii privind desfăşurarea procedurii se pot obţine zilnic la sediul BRM - Terminalul Constanţa, telefon 0241.511.108. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii