Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:02 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Protocol de colaborare între Avocatul Poporului şi organizația „Salvaţi Copiii“ pentru promovarea respectării drepturilor copilului

ro

27 Feb, 2020 15:51 1504 Marime text
Avocatul Poporului (AP) şi organizaţia Salvaţi Copiii au încheiat joi un protocol de colaborare pe o perioadă de 5 ani, în scopul promovării respectării drepturilor copilului şi a protejării lui împotriva oricărei forme de abuz şi violenţă, acordând o atenţie sporită celor mai vulnerabili, potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului. 

Avocatul Poporului și organizația Salvați Copiii au încheiat astăzi un protocol de colaborare pe o perioadă de 5 ani, în scopul promovării respectării drepturilor copilului și a protejării lui împotriva oricărei forme de abuz și violență, acordând o atenție sporită celor mai vulnerabili. 
 
Documentul a fost semnat din partea instituției de către Avocatul Poporului, doamna Renate Weber, iar din partea organizației Salvați Copiii de către doamna Gabriela Alexandrescu, Președinte executiv. La ceremonie au participat domnul Ioan Gânfălean, adjunct al Avocatului Poporului, doamna Monica Ioja, consilier și domnul George Roman, director de programe.  
 
Părțile au convenit prin protocol, între altele, să aibă acțiuni comune, să formuleze solicitări comune către instituțiile publice ori private pentru apărarea interesului superior al copilului.informații.

În plus, Avocatul Poporului și organizația Salvați Copiii vor întocmi rapoarte de cercetare în domenii precum: justiția pentru minori, accesul acestora la educație de calitate, integrarea socioeducațională a copiilor romi, a copiilor cu dizabilități, a copiilor refugiați și a copiilor cu părinți plecați în străinătate.    Întregul conținut al Protocolului poate fi consultat pe site-ul instituției, la secțiunea Protocoale de colaborare sau accesând link-ul http://www.avp.ro/protocoale%20avp/protocol3_avp.pdf, transmite un comunicat de presă din partea Avocatului Poporului. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii