Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul ARBDD pentru salvarea nurcilor a primit finanțare

ro

19 Dec, 2020 12:29 1589 Marime text

  • Obiectivul general al proiectului este implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru îmbunătățirea stării de conservare a nurcii europene (Mustela lutreola) în Delta Dunării.
  • Valoarea proiectului este de 40.672.630,31 lei.
În data de 18 decembrie 2020 s-a semnat contractul de finanțare al proiectului „Asigurarea unui statut favorabil de conservare pentru salvarea de la extincție a populației de nurcă europeană – Mustela lutreola (specie de interes comunitar, critic periclitată) - din România ‐ SAVE E-MINK-RO (2017-2020)”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Proiectul va fi implementat in parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, în perioada 2021- 2023.

Procedura de semnare s-a realizat în totalitate în format electronic.

Obiectivul general al proiectului este implementarea unor măsuri din Planul de Management al Rezervației Biosferei Delta Dunării pentru îmbunătățirea stării de conservare a nurcii europene (Mustela lutreola) în Delta Dunării și este necesar pentru conservarea ariei naturale protejate de interes comunitar ROSCI0065 Delta Dunării.

În vederea îndeplinirii obiectivelor de conservare, prin proiect se vor realiza:

• Lucrări de reconstrucție ecologică/refacere a habitatelor de reproducere, crearea de adăposturi și de locuri de hrănire pentru nurca europeană;
• Monitorizarea stării nurcii europene în zonele unde au mai fost identificate ca prezente populații de nurcă;
• Activități pentru creșterea gradului de conștientizare publică privind necesitatea asigurării protecției speciei.

Implementarea activităților propuse reprezintă plus valoare și vor conduce la reducerea/eliminarea presiunilor exercitate asupra conservării speciei, fiind necesare pentru a salva de la dispariție această specie critic periclitată.

Valoarea proiectului este de 40.672.630,31 lei.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii