Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Țigările electronice ar putea fi interzise în spații publice închise

ro

25 Jun, 2023 14:12 1502 Marime text

Recent, un proiect legislativ a fost pus în dezbatere publică la Senat, și prevede ca țigaretele electronice să fie considerate similare produselor din tutun, iar inhalarea emisiilor eliberate de acestea să fie considerată fumat.


Proiectul de lege aflat la Senat modifică definiția fumatului din Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Mai precis, definiția fumatului va deveni “inhalarea voluntară a emisilor eliberate atunci când un produs din tutun sau un produs similar este utilizat potrivit destinației sale, cu excepția produselor aprobate în scop medical”.

Proiectul definește și produsele similare produselor din tutun. Astfel, prin produs similar celor din tutun se va înţelege un produs sau sistem asemănător ca mod de utilizare şi scop cu produsele din tutun pentru fumat, cum ar fi dispozitivele destinate fumatului, dar fără a se limita la țigaretele electronice, produsele din plante pentru fumat ori narghileaua fără tutun.

Legea 349/2002 interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, astfel că și utilizarea de țigări electronice va fi considerată fumat și va fi interzisă în spațiile publice amintite.

Citește și
Țigările electronice nu vor fi interzise în spaţiile publice închise. Propunerea legislativă, respinsă de Comisia de sănătate a Senatului
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii