Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Marinei 2023 CFR Călători, anunț important despre Trenurile Soarelui

ro

11 Aug, 2023 19:27 1413 Marime text
CFR Călători informează că în zilele cu trafic crescut din minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, este pusă la dispoziția publicului călător întreaga capacitate de transport, tehnic disponibilă, pentru asigurarea mobilității către destinațiile dorite.

În data de 15 august 2023, pentru ca pelerinii să ajungă la slujbele de prăznuire a Adormirii Maicii Domnului:
  • cele mai solicitate trenuri care circulă pe distanța Cluj Napoca – Gherla – Dej Călători și retur precum și cele cu destinația Cluj Napoca dinspre/spre Moldova și Banat vor fi suplimentate cu vagoane în funcție de disponibilitățile parcului de material rulant pentru preluarea fluxulului de călători spre/dinspre Mănăstirea Nicula aflată lângă Gherla și la 45 de km de Cluj Napoca.
  • anumite trenuri care circulă pe liniile spre Putna și Cacica, vor fi suplimentate cu automotoare/ vagoane, pentru transportul pelerinilor la centrele de pelerinaj. Din 15 august, trenurile de pe ruta Suceava – Putna și retur vor fi formate din automotoare Desiro.
Pentru aceeași perioadă se are în vedere, în funcție de parcul disponibil și solicitările de trafic, suplimentarea operativă cu vagoane a Trenurilor Soarelui, pentru ca turiștii care ajung pe litoral să se poată bucura de serbările organizate pentru Ziua Marinei Române.

Pentru evitarea supraaglomerării la anumite trenuri sau pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute generate de epuizarea locurilor, recomandăm pasagerilor utilizarea tuturor trenurilor CFR Călători din graficul unei zile de circulație. Achizițiile online pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din stație, în funcție de locurile disponibile.

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu o anticipație, utilizând următoarele canale de vânzare:
  • online de pe cfrcalatori.ro;
  • din aplicaţia mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery);
  • de la automatele de vânzare bilete din gări;
  • de la casele de bilete din gări, agenții de voiaj CFR Călători și distribuitori autorizați (agenții de turism).
În data de 15 august vor fi deschise doar agențiile de voiaj CFR Călători care funcționază în incinta centrelor comerciale Titan, Carrefour Colentina din București și Iulius Mall Iași.

Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare, transmite CFR Călători. 

Mențiune! CFR Călători face eforturi susținute pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare. Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs. Pot aparea situații în care, din cauza temperaturilor exterioare crescute de peste 35 de grade care la nivelul şinei şi a cutiei vagonului pot însemna și peste 50 de grade Celsius sau a deschiderii geamurilor în parcurs, instalaţiile de climatizare să funcționeaze fără a mai asigura răcirea în parametri normali.  Mulțumim tuturor pentru înțelegere.

Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de fenomene meteo extreme de vară

În contextul avertizărilor pe care Administrația Națională de Meteorologie le emite pe parcursul sezonului cald cu privire la temperaturile ridicate și disconfortul termic accentuat caracteristice acestui anotimp, CFR Călători recomandă pasagerilor:
  • să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
  • să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
  • să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale.

Citește și:

Știri Constanța.S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Național de Muzică Ușoară ,,Mamaia”– ediție aniversară 60 de ani. Iată tarifele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii