Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Probleme în comuna Adamclisi, județul Constanța după Codul Roșu de vreme rea de la sfârșitul lunii trecute

ro

06 Dec, 2023 09:26 1388 Marime text
foto cu rol ilustrativ: RAJDP ConstanțaFenomenele meteorologice extreme înregistrate în perioada 25-26 Noiembrie au produs avarii în mai multe localități de pe raza județului Constanța.

Potrivit primarului comunei Adamclisi, Ion Dumitru, din păcate, comuna Adamclisi a fost afectată, în cursul acestor zile, de manifestarea fenomenelor meteo de vreme severă. 

„În localitatea Zorile au fost afectați 6 stâlpi de înaltă și medie tensiune. În întreaga comună au fost afectați 23 de stâlpi de joasă tensiune, 18 copaci rupți, 12 cabluri de joasă tensiune rupte, 43 de branșamente casnice afectate. Pentru gestionarea și remedierea acestor daune, autoritățile locale au cooperat constant cu Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) Dobrogea și societatea de mentenanță a iluminatului public stradal din localitate Bell Electric SRL precum și cu alte structuri și autorități implicate în gestionarea situațiilor cauzate de vremea nefavorabilă. La rândul lor, echipe specializate ale distribuitorilor de energie electrică au intervenit pentru remedierea situațiilor semnalate“ - a mai precizat primarul Ion Dumitru.


Edilul a menționat că s-au depus eforturi pentru rezolvarea cu eficiență a daunelor produse de fenomenele meteo periculoase, alimentarea localităților cu apă pe perioada întreruperii furnizării de energie electrică s-a realizat cu ajutorul a două autospeciale oferite de IGSU.

„Menționăm totodată, că blocarea căilor de acces a făcut ca intervențiile echipelor operative să se desfășoare cu greutate în anumite zone. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă asigurăm că s-au depus măsurile necesare pentru limitarea efectelor produse de vremea nefavorabilă“ - a mai adăugat primarul Ion Dumitru.

Citește și: 

COD ROȘU la Constanța! Bilanțul ISU Dobrogea„Au fost peste 1000 de apeluri în doar 48 de ore care sesizau diverse situații de urgență în urma furtunii“ (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii