Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:35 20 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16, stabilite de Nicolae Ciucă

ro

28 Jan, 2020 11:45 806 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a stabilit în Portugalia principalele etape pentru consolidarea escadrilei de aeronave multirol F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Române.

Alături de cele 12 aeronave deja cumpărate, aviaţia militară va mai achiziţiona, din Portugalia, încă patru aeronave multirol pe parcursul acestui an şi o a cincea anul viitor.

Toate avioanele vor fi modernizate şi adaptate la cerinţele contractuale, a precizat ministrul Ciucă.

Amintim că, Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, efectuează, în zilele 27 și 28 ianuarie, o vizită oficială în Republica Portugheză, la invitaţia omologului său, João Gomes Cranvinho.
 
Principalele subiecte pe care cei doi demnitari le vor aborda sunt cooperarea în domeniul învăţământului militar, al exerciţiilor militare bilaterale şi multinaţionale și modalităţile de colaborare în domeniul industriei de apărare.
 
Cu acest prilej, cei doi miniștri se vor deplasa la Baza militară Monte Real pentru a participa la un briefing de informare, susținut de specialiștii Forțelor Aeriene Portugheze.
 
În luna decembrie 2019, cele două părți au semnat contractul pentru achiziția unui nou lot de 5 aeronave F-16 Fighting, care vin în completarea celor 12 achiziționate în perioada 2014-2017 și fac parte din programul major de înzestrare ,,Avion multirol al Forţelor Aeriene Române”.
 
Programul vizitei include şi o întâlnire bilaterală cu şeful Statului Major General portughez, amiral António Silva Ribeiro.

Elementul central în cooperarea româno-portugheză în domeniul apărării îl reprezintă achiziţionarea şi operaţionalizarea aeronavelor F-16 în cadrul programului major de înzestrare ,,Avion multirol al Forţelor Aeriene Române”.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae-Ionel Ciucă

Citește și: Ministrul Apărării Naționale, vizită în Portugalia la invitația omologului său

Ti-a placut articolul?

Comentarii