Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Un nou spațiu urban, în curs de amenajare în cartierul Tomis Nord

ro

11 Mar, 2024 13:47 883 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaUn nou proiect de revitalizare urbană vizează zona terenurilor de tenis din cartierul Tomis Nord, delimitată de aleea Capidava, aleea Argeș și strada Suceava, pe o suprafață de aproximativ 7.000 mp.

Potrivit Primăriei Constanța, conceptul de amenajare presupune crearea a două zone, una dedicată parcării mașinilor iar cealaltă dedicată spațiilor verzi.

„Lucrările au început pe aleea Argeș, unde au loc lucrări de reconfigurare a trotuarelor și a locurilor de parcare. Noua amenajare va răspunde nevoilor comunității. Spațiul existent este folosit inadecvat și se află într-o stare de degradare: carosabilul este deteriorat, se pot observa acumulări de apă din cauza denivelărilor și a lipsei de receptori de colectare. Majoritatea zonei este acaparată de mașinile parcate spontan. Mai mult, nu există mobilier urban de tip bănci, coșuri de gunoi care să deservească locuitorii din zonă“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


Prin această investiție se urmărește eficientizarea spațiului urban. Obiectivul proiectului este să redea locuitorilor mai multe spații publice.

Lucrările vor consta în reabilitarea carosabilului existent pe o suprafață de aproximativ 1640 mp, creșterea spațiului pietonal cu aproximativ 845 mp, amenajarea unei parcări, amenajarea unei grădini publice de aproximativ 1300 mp echipată cu mobilier urban și stâlpi de iluminat, creșterea spațiului verde cu aproximativ 1700 mp și întreținerea acestuia prin sisteme de irigații, plantări de arbori, amenajarea unui loc de joacă împrejmuit, echipat cu elemente și ansambluri cu diverse tematici pentru copii.

Citește și: 

Reconfigurarea traficului din Tomis NordTrecerea de pietoni de la Piața Brotăcei, desființată. Ce planuri are Primăria Constanța?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii