Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:55 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Constanța Ajutoare financiare de peste 20 de mii de lei pentru copiii cu nevoi speciale

ro

18 Feb, 2020 18:05 2132 Marime text

Trei elevi nevăzători au primit din partea Primăriei Municipiului Constanța ajutoare financiare în cuantum de peste 20 de mii de lei fiecare pentru achiziționarea unor dispozitive speciale ce asigură suport audio și limbaj Braille la computer, tabletă sau smartphone.

Copiii cu astfel de deficiențe reușesc cu ajutorul acestor sisteme care decodează informația vizuală și o prezintă într-o manieră accesibilă pe cale vizuală și tactilă, să depășească limitele impuse de dizabilitate, să își întărească performanțele de învățare, comunicare, dezvoltare personală, independență și mobilitate.

Cei  care au beneficiat de aceste ajutoare financiare pentru astfel de dispozitive care nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, au vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

Emil Mereuță, directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: "Copiii cu astfel de probleme reușesc în această modalitate să își continue studiile. Pentru astfel de ajutoare financiare se depune o cerere la Direcția de Asistență Socială care este analizată în baza unei  anchete sociale. Până acum, pe acest gen de probleme Primăria Municipiului Constanța a acordat 3 ajutoare care depășesc 20 de mii de lei fiecare".


"Este un ajutor foarte mare, noi nu ne permiteam să cumpărăm un astfel de aparat. Este foarte util, îl va ajuta inclusiv la examene", a declarat mama unuia dintre beneficiari.

Sursă foto: Primăria Municipiului Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii