Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima clinică de neurorecuperare din Constanța Neurology Clinic aduce un concept medical revoluționar în Dobrogea, prin tratamente cu tehnologii de ultimă generație (galerie foto)

ro

16 Sep, 2020 00:00 23933 Marime text
  • „Neurology Clinic a apărut pornind de la deviza: sănătatea înainte de toate! Noi nu vizăm servicii medicale «ca afară». Se poate mai bine!“, a explicat medicul primar neurolog dr. Silvia Popi, manager și fondator al centrului.
  • Clinica s-a născut din dorința ca pacienții care rămân invalizi în urma accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli neurologice să aibă șanse în plus de recuperare.
  • Revoluționar pe piața de profil este și faptul că Neurology Clinic asigură, totodată, transport pentru persoanele cu dizabilități către și dinspre clinică.
  • La baza activității clinicii stă o tehnologie de ultimă generație pentru diagnostic și neurorecuperare.
  • Neurology Clinic se află în Constanța, pe bulevardul Tomis, la numărul 234 și poate fi apelată la numerele de telefon 0769/041.802 și 0730/070.018.
Tehnologie de ultimă generație pentru recuperare neurologică, medici cu zeci de ani de experință în tratarea afecțiunilor neurologice și nu numai, dar și transport pentru persoanele cu dizabilități.
Acestea sunt doar câteva dintre serviciile pe care Neurology Clinic – prima clinică de neurorecuperare din Constanța – le pune în slujba pacienților!
Sub deviza „sănătatea înainte de toate!“, medicii dedicați ai Neurology Clinic, sub coordonarea și îndrumarea medicului primar neurolog dr. Silvia Popi, fondator și manager al centrului medical, le asigură pacienților o calitate a serviciilor medicale peste standardele internaționale.
„Neurology Clinic a apărut pornind de la deviza: sănătatea înainte de toate! Noi nu vizăm servicii medicale «ca afară». Se poate mai bine!“, a explicat medicul primar neurolog dr. Silvia Popi.

Transport specializat pentru persoanele cu dizabilități

Medicul primar neurolog doctor Popi Silvia, cu experiență de 27 de ani de neurologie și 30 de ani de carieră medicală, vine în sprijinul pacienților cu înființarea Neurology Clinic, centru de diagnostic și tratament neurologic.
Neurology Clinic se află în Constanța, pe bulevardul Tomis, la numărul 234 și poate fi apelată la numerele de telefon 0769/041.802 și 0730/070.018.
Revoluționar pe piața de profil este și faptul că Neurology Clinic asigură, totodată, transport pentru persoanele cu dizabilități către și dinspre clinică, în acest sens folonsind un lift special de urcare/coborâre pe scări.
La baza activității clinicii stă o tehnologie de ultimă generație pentru diagnostic și neurorecuperare, după cum vom arăta, în continuare.
Un aspect important, de asemenea, este și faptul că Neurology Clinic are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Șanse în plus prin metodele de neurorecuperare, cu aparatură ultraperformantă

Fondatorul și managerul Neurology Clinic, dr. Silvia Popi, ne-a relatat că a dorit ca pacienții care rămân invalizi în urma accidentelor vasculare cerebrale și a altor boli neurologice să aibă șanse în plus prin aceste metode de neurorecuperare.
Specialiștii clinicii au explicat că investigațiile se fac cu aparatură ultra performantă – în cadrul Neurology Clinic diagnosticarea cauzelor accidentului cerebral vascular se face prin echografie doppler de artere carotide și vertebrale, segment cervical și transcranian.
Astfel, se evidențiază depunerile de aterom la nivelul arterelor creierului, prezența stenozelor, ocluziilor și măsurarea vitezelor de curgere a sângelui; dacă stenozele sunt strânse, depășesc 70% din calibrul arterei, pacientul are indicație operatorie și este îndrumat către chirurgie vasculară. Stenozele sub 70%, plăcile de aterom sunt tratate medicamentos, dozele fiind ajustate prin monitorizarea plăcuțelor de aterom.
Electroencefalografia computerizată cu harta cerebrală și focare patologice înregistrează activitatea electrică a neuronilor, fiind utilă în depistarea leziunilor cerebrale, depistarea focarului epileptogen.

Stimulare magnetică transcraniană

Stimularea magnetică transcraniană, ca metodă modernă de tratament de neurorecuperare, este adusă de Neurology Clinic în Dobrogea.
Aceasta este o metodă de tratament neinvazivă, fără reacții adverse, larg utilizată pe plan mondial și în câteva orașe universitare din țară: Iași, București, Cluj.
Se bazează pe inducerea unui câmp electromagnetic prin intermediul unei bobine plasate în apropierea scalpului; se folosesc protocoale diferite pentru fiecare afecțiune neurologică.
Efectele se mențin în timp, dar terapia trebuie aplicată periodic.
Are indicație în recuperarea de după accidentul vascular cerebral, boala Parkinson, demențe, paralizii de nervi cranieni.
Se poate utiliza și pentru tratamentul bolilor neurologice periferice, polineuropatii, nevralgii, pareză nerv radial, ulnar, sciatic, plex brahial, folosind o bobină specială.

ReoGo, robotul unic în zona Dobrogei

Kinetoterapia robotică, prin robotul ReoGo din cadrul Neurology Clinic, este folosită pentru recuperarea mișcării membrului superior paralizat (umăr, braț, mâna) îin urma accidentului vascular cerebral și a altor afecțiuni neurologice.
Robotul ReoGo este singurul din zona Dobrogei și zonele limitrofe și printre foarte puținele din țară.
Pe deplin erogonomic, dotat cu software avansat, acesta permite personalizarea și adaptarea exercițiilor pentru fiecare pacient, în funcție de capacitatea lui și etapa bolii fiecaruia în parte.
Exercițiile și jocurile concepute special – terapie ocupațională, pentru recuperarea mâinii, sunt dirijate de terapeut și memorate în biblioteca informatică a robotului și, astfel, se permite monitorizarea progresului, scorul și cuantificaea deficitului motor, permițând exportul acestor date la cerere.
Este o platformă tridimensională, ce permite mișcări graduale de antrenare a creierului, mișcări repetitive de 10 ori mai mult decât antrenarea nonrobotică și, astfel, recuperarea va fi mai rapidă și mai calitativă, spun specialiștii.
Antrenamentul neuromuscular, terapia ocupațională servesc la refacerea circuitelor din creier și reorganizarea lor prin feedback avansat.
 

Masă de terapie cu funcție de verticalizare electronică

Fiziokinetoterapia este la standarde înalte la Neurology Clinic, prin coordonarea și aplicarea metodelor de reabilitare de către o echipă formată din medici neurologi, medici de reabilitare medicală, fiziokinetoterapeuți, psiholog, logoped.
Masa chiropractică Manuthera 242 este o masă de terapie care oferă în premieră internațională posibilitatea de a lucra cu două motoare electrice sincronizate, permițând o mișcare ușoară, corectă a pacientului, tratament de mobilizare efectuat în plan tridimensional, folosind metode de tip: tracțiune, flexie, extensie, mișcări laterale, rotații.
Mișcarea masei este similară cu cea a coloanei vertebrale a pacientului, astfel încât nu este nevoie ca terapeutul să ridice sau să răsucească pacientul.
Oferă trasee naturale, cursive, nedureroase pentru pacient.
Este posibil un număr mai mare de repetiții și, în consecință, un efect terapeutic mai bun.
Datorită funcției de verticalizare electronică, chiar și pacienții cu dizabilități severe pot ajunge cu ușurință pe masă.

Terapia Shockwave și laserul de mare putere

Terapia Shockwave este folosită pentru combaterea durerii și inflamației de la nivelul genunchilor, umărului, tendoanelor și piciorului din bolile cronice subacute și acute, neurologice, ortopedice, traumatologice, prin generarea unei energii puternice prin intermediul unui aplicator.
Prin această metodă neinvazivă este accentuată recuperarea.
Laserul de mare putere, de 15w, unicul importat în România în ultimii 7 ani de această putere, electroterapia, galvanoterapia, undele scurte sunt utilizate cu rezultate benefice.
În mod particular, ultrasunetul este prevăzut cu modul pentru terapia durerii feței rezultată în urma intervențiilor chirurgicale și stomatologice.
La acestea se adaugă terapia Hivamat, care generează oscilații profunde în țesuturi, remediind edemele, contracturile musculare, și ajutând la reducerea imediată a  durerii.

Terapia DeepOscaliation accelerează regenerarea musculaturii

Terapia DeepOscilation este o terapie unică, ce accelerează regenerarea musculaturii, realizând un efect profund în țesuturile lezate, prin intermediul unui câmp electrostatic intermitent, restaurând revascularizarea și flexibilitatea zonei afectate.
Această terapie poate trata inflamațiile tendonului lui Ahile, sindromul de canal carpian, fibromialgiile, rupturile musculare, microtraumele, fasciitele plantare, fibrozele sciatice, edemele, durerile post traumatice, discopatiile, spasticitatea de după accidentul vascular cerebral.
Neurology Clinic deține și aparatul Mobile-Speed-Pulley, benefic în recuperarea forței musculare a membrului superior și ideal în accidentul vascular cerebral, traumatisme, nevralgii.
Totodată, Cryoback teraphy realizează prin sinergia celor trei funcții ale aparatului, Cryo*puls, Cryo*stim, Cry*lipo, înlăturarea durerii, edemelor, reglarea circulației și a metabolismului local din poliartrite anchilozante, fibromialgii, bursite, tendinite, artroze, afecțiuni ale coloanei vertebrale, traumatisme.
Nu în ultimul rând, baia galvanică este o procedură de elecroterapie ce folosește curent galvanic cu efect antialgic. Aceasta activează intens circulația sanguină și tratează bolile reumatologice (artrite, maladia Raynaud, etc), traumatologice, ortopedice, neurologice.
Neurology Clinic are contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Sursa foto: Neurology Clinic

Citește și:

Premieră la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Ce medici au participat la intervenție

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii