Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:11 21 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Prețul gazelor naturale va crește. Află cu cât!

ro

15 Feb, 2017 18:49 699 Marime text

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a transmis miercuri o serie de precizări cu privire la evoluția  prețurillor la energia electrică și gazele naturale.  

„În privința tarifelor la energia electrică aplicabile de la 1 iulie, odată cu trecerea într-o nouă etapă de dereglementare, nu estimăm o creștere a acestora, având în vedere că urmează o perioada a anului caracterizată de un nivel crescut de hidraulicitate, care va induce o reducere a prețului energiei electrice pe piață de natură să echilibreze prețurile mari întâlnite în luna ianuarie, luna dificilă pentru sectorul de producere.

În ceea ce privește piața gazelor naturale, odată cu finalizarea procesului de liberalizare la 1 aprilie 2017 și în functie de evoluția prețului la gazele din producția internă, care ar putea ajunge la 68-72 lei/MWh față de 60 lei/MWh cât este în prezent, va avea loc o modificare de preț cu aplicabilitate de la acea dată de sub 10%, estimarea noastră la acest moment fiind de 5-6 /%.

Consumatorii casnici finali nu vor resimți în facturi un impact consistent întrucât, în perioada verii și până aproape de sfârșitul lunii noiembrie, consumul de gaze este unul foarte scăzut. Consumatorul casnic are un coș de consum, cu gaze de producție internă, gaze din depozite în timpul iernii și gaze de import iar dacă acest coș va fi structurat în așa fel încât să avem cel mai mic preț, acest lucru nu poate fi decât în favoarea consumatorului casnie”, se arată în comunicatul de presă al ANRE.  

Ti-a placut articolul?

Comentarii